term ID:
parent cat ID:49
parent cat ID 1:3
post ID:4118
category_3 #e62e2e

Almás palacsinta

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Almás palacsinta

Myreille - Publikálva:

almapalacsinta Hideg téli téli napokon abbahagyhatatlan uzsonna. Egyetlen “baj” van vele, mint minden palacsintával, hogy gyorsabban fogy, mint készül. Hozzávalók: 2 tojás 2 alma 1 evőkanál cukor 15 dkg liszt (vagy több) 2,5 dl tej (vagy több, ha több a liszt) késhegynyi fahéj 2 evőkanál olaj A tojásokat elkeverem a cukorral és a tej felével, majd beleteszem a lisztet. Csomómentesre keverem, beleöntem a többi tejet. Eddig miden ugyanúgy megy, mint a normál palacsintánál, de ekkor nagy lyukú reszelőn belereszelem a meghámozott két almát, majd megy bele olaj és a fahéj. Jó alaposan átkeverem. A tésztából két evőkanálnyi halmokat teszek a teflon serpenyőbe – amerikai palacsinta nagyságú korongok lesznek –  és mindkét oldalukat megsütöm. A végén, még melegen megszórom fahéjas cukorral és már lehet enni is.

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra