A hagyományos zúzapörkölt receptje

Myreille

A zúzapörkölt nem bonyolultabb kaja, mint bármelyik pörkölt, csak sokkal tovább kell főzni. Amúgy az egyik legfinomabb húsfajta, mi családilag imádjuk.

Zúzapörkölt (Fotó: Myreille)

Zúzapörkölt (Fotó: Myreille)

Zúzában nem vagyunk válogatósak (sem mi szülők, se a gyerekek), szeretjük a csirke-, pulyka, kacsazúzát. Szeretjük az ízét, állagát, színét. Örülünk, ha húslevesben találjuk és a zúzapörkölt az egyik kedvenc ebédünk.

Hagyományos zúzapörkölt

Hozzávalók:
1 kiló tisztított zúza
2 közepes fej vöröshagyma
1 teáskanál őrölt pirospaprika
néhány gerezd TV paprika
1 kávéskanál sűrített paradicsom

kacsazsír

A hagymát apróra vágom és kacsazsíron megdinsztelem. Félrehúzom, ráteszem a paprikát átkeverem és beleteszem a tiszta zúzát. Megkeverem, megsózom és felöntöm annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Beledobom a  felkarikázott paprikát, felforralom, majd csendesen forralom legalább 2 órán át. Beleteszem a sűrített paradicsomot, főzöm még 10 percig és már kész is.

A zúzát nem szoktam darabolni, egyben főzöm.

 

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra