A tökéletes eperfagyi házilag – csak gyümölcs

Myreille

Az egyik legfinomabb fagyihoz csak két hozzávaló kell és mindenmentes, de nem ezért szeretjük, hanem azért, mert nagyon-nagyon finom.

Krémes eperfagyi/Fotó: Myreille

Krémes eperfagyi/Fotó: Myreille

A barátnőim rendszeresen szekálnak azzal, hogy fagyott gyümölcsöt (meg száraz kenyeret) ígérgetek nekik, ha vendégségbe jönnek hozzám. És az már túl proccnak számít, ha fagyasztott gyümölcsként emlegetem az eperfagyit. Pedig…

Csak két hozzávaló: eper és banán/Fotó: Myreille

Csak két hozzávaló: eper és banán/Fotó: Myreille

A házi banánfagyi régóta nagy kedvencünk, de idén az eperszezont és a nyarat a banán-eper fagyival startoltattuk el.

Hozzávalók:
15 dkg érett banán
15 dkg érett eper

A banánt felkarikáztam, az epret felszeleteltem, majd egy műanyag dobozban mindkettőt a fagyasztóba pakoltam. Másnap forgókéses aprítóban addig daráltam-kevertem a két fagyott gyümölcsöt, amíg krémes fagyivá nem vált.

Mindenmentes, elképesztően finom/Fotó: Myreille

Mindenmentes, elképesztően finom/Fotó: Myreille

A banán alig érezhető, csupán krémes állagot és édes ízt ad a fagyinak, az eper viszont nagyon intenzív.

Eperfagyiban eddig a “pálcikásat” szerettük a legjobban, de most a banános-epres is felkerült a kedvenceink közé.

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra