term ID:
parent cat ID:3
parent cat ID 1:184
post ID:40498
category_184

Céklakrém: vitaminbomba margarin helyett

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Céklakrém: vitaminbomba margarin helyett

Myreille - Publikálva:

Már kecsegtet a tavasz, de még heteket kell várni a friss zöldségekre. Színekre, vitaminokra vágyom és ilyenkor a cékláé a főszerep. Őrült jó reggeli!  

Színes vitaminbomba egész télen: céklakrém (Fotó: Myreille)

Színes vitaminbomba egész télen: céklakrém (Fotó: Myreille)

  Hozzávalók: 2 közepes cékla 2 evőkanál görög joghurt vagy feta sajt 1-2 gerezd fokhagyma bors A céklákat megmosom és tűzálló tálba teszem, majd sütőben (nagyjából másfél óra alatt) puhára sütöm. Főzni nem érdemes, mert túl vizes lesz és két céklát se szoktam csak úgy a sütőbe tenni – túl drága mulatság lenne -, inkább szorítok neki helyet, ha éppen sül valami. Mondjuk pár kakukkfüves csirkecomb. Forrón megpucolom a céklákat, kockára vágom és robotgépben sóval, borssal megfűszerezem, majd pürésítem. Amikor kihűlt, hozzáteszem a zúzott fokhagymát és a joghurtot (vagy a fetát, ha van itthon) és újra áttekerem a robotgéppel.
Önállóan vagy margarin helyett szendvicsbe igazi ízbomba. (Fotó: Myreille)

Önállóan vagy margarin helyett szendvicsbe valódi ízbomba. (Fotó: Myreille)

Leggyakrabban pirított kenyérrel eszem, de használom szendvicsekben vaj helyett. Az egyik legfinomabb szendvics a házi kifli, céklakrémmel és sült csirkével. Próbáljátok ki! Őrületes receptekkel jövünk a hírlevélben is, iratkozz fel most! Másik nagy kedvencem, a zöldség, amire március elején is számíthatok, a zellergumó. Húslevesben még tíz esetből nyolcszor kikerülöm, de a sült és a rántott zellerért megveszek.

Összegzés
recipe image
Recept
Céklakrém: vitaminbomba margarin helyett
Szerző
Dátum

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra