term ID:
parent cat ID:49
parent cat ID 1:3
post ID:45868
category_3 #e62e2e

Gluténmentes sütés-főzés: Csokicsillag

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Gluténmentes sütés-főzés: Csokicsillag

Myreille - Publikálva:

Közvetlenül nem érint a Gluténmentes sütés-főzés, de mindig szívesen forgatom az új recepteket és örülök, ha olyan finomságokra bukkanok, mint a csokicsillag. Lassan levetkőzöm, de az első zsigeri reakció a gluténmentes, húsmentes, cukormentes, laktózmentes stb. szavak hallatán, hogy a hiányt érzékelem, pedig a nyers, vegán datolyagolyónál finomabbat elképzelni nem tudok, és a zöldséges curryt hetente háromszor gond nélkül meg tudnám enni, anélkül, hogy ráunnék. Bár nem érint, mégis kíváncsian vettem kezembe Christiane Schäfer és Sandra Strehle szakácskönyvét a  Gluténmentes sütés-főzés – Ízletes ételek gabonafélék nélkül-t, és az almakenyér, a diós répapüré, a sajtos lepény, a csicseriborsós minestrone és a csokicsillag után csorgott a nyálam.

Csokicsillag - Fotó: Gluténmentes sütés-főzés

Csokicsillag – Fotó: Gluténmentes sütés-főzés

CSOKICSILLAG (recept a Gluténmentes sütés-főzés című könyvből) Hozzávalók: 12,5 dkg étcsokoládé 5 tojás 1 tk. reszelt biocitromhéj 7 dkg puha vaj 15 dkg cukor 1 csomag vaníliás cukor 12,5 dkg őrölt mandula 1 tk. sütőpor Továbbá: zsiradék a sütőforma kikenéséhez 20 dkg tortabevonó (ízlés szerint) Egy 24 cm átmérőjű torta vagy csillagformához (12 szelet) Elkészítési idő: 1 óra Sütési idő: 50 perc 1 A formát alaposan kenje ki, és melegítse elő a sütőt 180 °C-ra. A csokoládét kislyukú reszelőn reszelje le, és válassza ketté a tojásokat. 2 A tojásfehérjét 1 csipetnyi sóval verje kemény habbá. A tojássárgáját, a reszelt citromhéjat, a vajat, a cukrot és a vaníliás cukrot tegye egy tálba, és kézi mixerrel keverje fehér habosra. Tésztasimítóval óvatosan forgassa bele először a mandulát, a sütőport és a csokoládét, majd végül a tojáshabot is. 3. A tésztát töltse bele a formába, és 45-50 percig süsse a forró sütőben (a középső sínen). A kész süteményt vegye ki a sütőből, hagyja kihűlni, és csak ezután vegye ki a formából. 4. Ízlés szerint olvassza fel forró vízfürdő felett a csokoládébevonót, és vonja be vele a süteményt. TIPP: Úgy ellenőrizheti, hogy a kevert tészta megsült-e már, hogy a sütési idő vége felé egy fapálcikát szúr a sütemény közepébe. Ha még ragad tészta a pálcikára, amikor kihúzza, néhány percig még a sütőben kell hagyni a süteményt. Egy adag tápértéke: kb. 250 kcal 6 g fehérje 17 g zsír 18 g szénhidrát A Csokicsillagot muszáj lesz megsütnöm, imádom, hogy liszt helyett mandula kerül bele. És ez az összes receptre jellemző: a megszokott gabonaféléket sokkal finomabb dolgokkal pótolják, amitől az elkészült ételek is finomabbak lesznek.
Christiane Schäfer és Sandra Strehle új könyvéből megtanulhatjuk a gluténmentes sütés alapjait, megismerkedhetünk a különféle gluténmentes lisztpótlókkal, keményítőkkel és sűrítőanyagokkal. A könyv szakértői nemcsak a legjobb recepteket mutatják be, de részletekig menően el is magyaráznak mindent, amit a lisztérzékenységgel kapcsolatban tudni kell.

Christiane Schäfer és Sandra Strehle új könyvéből megtanulhatjuk a gluténmentes sütés alapjait, megismerkedhetünk a különféle gluténmentes lisztpótlókkal, keményítőkkel és sűrítőanyagokkal. A könyv szakértői nemcsak a legjobb recepteket mutatják be, de részletekig menően el is magyaráznak mindent, amit a lisztérzékenységgel kapcsolatban tudni kell.

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra