term ID:
parent cat ID:49
parent cat ID 1:3
post ID:26490
category_3 #e62e2e

Varázslat szinte semmiből: Sült túrótorta ribizli pöttyökkel

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Varázslat szinte semmiből: Sült túrótorta ribizli pöttyökkel

Myreille - Publikálva:

Cheesecake-et ettem volna, de nem volt itthon mascarpone, meg különben is drága, de a túró akciós volt, tejföl meg tojás szerencsére volt itthon. Bevallom becsülettel, hogy nagyon megkívántam a New York-i Cheesecake-et, de se keksz, se sajtkrém, se mascarpone, se tejszín nem volt itthon. Szerencsére tojással jól álltam és volt a hűtőben túró és tejföl is, a mélyhűtőben pedig őrizgettem egy kis marék piros és fekete ribizli csomagot. A végeredmény olyan finom lett, hogy felvettem a családi kedvencek közé.

sultturotortaribizlivel

Sült túrótorta ribizli pöttyökkel (Fotó: Myreille)

Hozzávalók: 250 g túró 450 g tejföl 3 tojás 200 g cukor 1/4 teáskanál vanília őrlemény (ha nincs, akkor vaníliás cukorral helyettesíthető, de akkor csökkenteni kell a “sima” cukor mennyiségét) 4 evőkanál liszt nagy marék piros és fekete ribizli vegyesen. Lehet friss és lehet mélyhűtött is. vaj a sütőforma kivajazásához A túrót a tejföllel és a cukorral egy nagy tálba teszem és a botmixerrel simára turmixolom. Az összes túrógöböcskét eltüntetem. Beleteszem a tojásokat és a vaníliaőrleményt, és most már habverővel, alaposan elkeverem. Végül belekeverem még a lisztet is és kivajazott sütőformába öntöm. Vagy 28×38-as téglalap alakút vagy 26 centis tortaformát érdemes használni. Megszórom a ribizlivel. 180 fokra előmelegített sütőben 40-50 percig sütöm, amíg a tészta mindenhol megszilárdul. Ezután hagyom kihűlni és végül egy éjszakára a hűtőbe teszem.

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra