Zseniális curry sárga gévagombából

Myreille

A csirke curry az egyik kedvenc ételem, de nem szoktam túlbonyolítani. Most elkészítettem sárga gévagombából és jelentem, így is remek!

Zseniális curry sárga gévagombából/Fotó: Myreille

Zseniális curry sárga gévagombából/Fotó: Myreille

A Sárga gévagomba (Laetiporus sulphureus) csak nevében gomba – meg persze rendszertani besorolása szerint -, ám egyáltalán nincs gombaíze. Főzés után pedig olyan az állaga, mint a csirkehúsnak. (Ezért hívják “csirkehúsgombának” is.) Tehát ami csirkéből remek étel, az valószínűleg gévából is az lesz. Így lett egyenes út a sárga géva curryhez.

Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
olaj
30-40 dkg sárga gévagomba
1 teáskanál curry fűszerkeverék

1,5 dl tejszín
1 teáskanál liszt

A gombát megtisztítom, felkockázom és kétszer leforrázom lobogó vízzel.

A hagymát apróra vágom és megdinsztelem. Amikor üveges rádobom a lecsepegtetett gombát és rázogatva-kevergetve pirítom.

15 perc múlva megszórom curry fűszerkeverékkel és liszttel, alaposan elkeverem, felöntöm 1 dl vízzel és a tejszínnel, felforralom és addig rotyogtatom, amíg besűrűsödik.

Körete lehet rizs, de puha kenyér is.

Még több sárga gévagombás itt találsz!

Desszertért pedig ide katt!

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra