Só-liszt gyurma

Myreille

Gyurma a konyhából.

Most már úgy számolok tésztagyúráskor, hogy a fiam is kap majd egy keveset gyurmázás céljából. Viszont ha éppen nem készül tészta, akkor is két pillanat alatt csinálok gyurmát, ami igazán gyerekbarát. Nem, nincs benne semmi újdonság, az óvodában mi is ilyennel játszottunk.

Hozzávalók:
15 dkg só
10 dkg liszt
nagyjából 1 dl víz
1 kiskanál olaj

Kimérem a sót és a lisztet, szárazon összekeverem és a víz felét valamint az olajat hozzáöntöm. Általában kell még egy kis víz, hogy megfelelő állagú legyen a gyurma. Minél többet gyúrjuk, annál simább lesz, bár a sószemcsék mindig érezhetőek maradnak. Szobahőmérsékleten kiszárad, de nejlonzacskóban, hűtőben pár napig használható. Pirospaprikával, kakaóval, kurkumával vagy ételfestékkel színezhető.

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

Egy hozzászólás a “Só-liszt gyurma” című cikkhez.

  1. AppleMary szerint:

    Vákumsóval tökéletes sima lesz és én langyos vizet szoktam hozzáönteni:)

    VálaszVálasz

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra