Rózsavölgyi csokoládé

Myreille

rozsavolgyi01 Apró üzlet a Király Pál utcában, ahol nem csak különleges csokoládékra lehet lelni – a kedvencemet a meggypálinka-málna bonbont a londoni Academy of Chocolate is nagyszerűnek találta -, hanem megelevenedik a békebeli Budapest is, ha egy kicsit időzünk a boltban. A Rózsavölgyi csokoládéboltban mindenkit úgy fogadnak, mintha az utcában lakna és rendszeresen bejárna.

A csokoládé valódi szenvedély. Szenvedély a csokoládé imádóknak és csokoládé készítőnek is. Csiszár Katalin grafikusnak készült, majd miután családjával több évet élt külföldön és beletanult a csokoládékészítés titkaiba, csokoládékészítővé vált. Grafikus múltja visszaköszön a csokoládék csomagolásáról és a táblás csokoládékról. A legszebb csokoládé a világon.

rozsavolgyi10

Táblás csokoládé - Rózsavölgyi csokoládé

rozsavolgyi04

Táblás csokoládé - Rózsavölgyi csokoládé

A Rózsavölgyi csokoládék igazi meglepetések a nugáton edződött édesszájúaknak és egyértelművé válik, hogy a fekete bors, a tárkony,  a levendula és a sör ugyanolyan jól illik a csokoládéhoz, mint a chili vagy a mandula. És ha már az Academy of Chocolate versenyen ezüstérmet nyert az ancho chili-citromolaj bonbon, bronzérmet pedig a meggypálinka-málna bonbon, akkor ez elég jó ajánlólevél egy kis kóstolásra.

Érdekességnek pedig ott a “rozsdás dolgok”, azaz a csokoládéból készült, kakaóval meghintett szerszámos készlet, a csokoládéból készült doboz és a csokoládészobrok.

rozsavolgyi02

Szerszámos készlet csokoládéból - Rózsavölgyi csokoládé

rozsavolgyi03

Tördelt csokoládék - Rózsavölgyi csokoládé

Cím: Budapest, V. kerület, Királyi Pál u. 6.
Nyitvatartás: H-P: 10:30-18:30h ebédszünet 13:00-13:30 Sz: 12:00-18:00
Web: http://www.rozsavolgyi.com

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

6 hozzászólás a “Rózsavölgyi csokoládé” című cikkhez.

 1. lunanyuszi szerint:

  Hogy ez milyen szuper hely! Ilyen bonbonokkal leptem meg a férjemet tavaly Mikulásra. Bolondul a magas kakaótartalmú csokikért. Nekem a chilis lett a kedvencem. Nagyon finoman csíp. No meg a bergamottos, mmm… Csokikkal szeretek ínyenckedni, mitagadás.

  VálaszVálasz
 2. csuporho szerint:

  Én is oda szoktam járni! Egyszer Myreille a blogjában írt róla, hogy ilyen csokit kapott.. és nyamiii.. :) Ha pénzhez jutok, akkor mindig ott költöm el egy részét, de nekik örömmel adom.:)
  Köszönöm a Moksha táskát, megérkezett és már felavattam a piacon:)

  VálaszVálasz
 3. Évi szerint:

  Húú ez tényleg jó hely! Kár, hogy itt nem tudok ilyenről, én már nézegetni is szeretem az ilyen dolgokat, szemetgyönyörködtet :)

  VálaszVálasz
 4. lunanyuszi szerint:

  Igen, én is szeretem nézegetni is, de sosem érem be csak a látvánnyal. Ahol most élek (Lengyelország, közepes város) ott én sem találtam még ilyet, pedig nagyon jó lenne

  VálaszVálasz
 5. Hakkai szerint:

  Köszönjük a tippet, Myreille, megnézzük. Merre van a Király Pál utca? :)

  VálaszVálasz
 6. Myreille szerint:

  Szívesen! :)
  Következő lecke google maps használata, majd jön a bkv útvonal tervezője is. ;)
  http://href.hu/x/al78

  VálaszVálasz

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra