art

Kellékes: kedvenc filmjeink ikonikus tárgyai

Publikálva:

Jordan Bolton rendhagyó moziplakátokat készített: felejthetetlen filmek jellegzetes tárgyait rendezte egymás mellé. Te is felismered a kellékek alapján a filmeket?

művház

3 magyar film, amit tényleg érdemes megnézni

Publikálva:

A Szőke kóla volt a mélypont és azóta nagyon-nagyon óvatos voltam a magyar filmekkel. Az elmúlt fél évben viszont láttam 3 olyan magyar alkotást, amit nem csak kihagyni kár lett volna, de igazi, nagybetűs filmek.

művház

A film előtt olvasd el a könyvet! – A marsi

Publikálva:

A könyv és a film eredeti címe,  The Martian, nálunk a könyv A marsi, a film viszont a béna és spoileres Mentőexpedíció címen fut. A könyv remek, a filmet majd meglátjuk…

művház

BIRDMAN, avagy a mellőzés meglepő ereje

Publikálva:

A négy Oscar-díjjal kitüntetett film ötletadó novellája Raymond Carver Kezdők című elbeszélése volt. Érdekességek a filmről és a könyvről.

művház

Barabási Albert-László: Villanások

Publikálva:

Megjósolható-e tudományos módszerekkel a jövő és milyen bonyodalmakkal járna életünkben egy jövőbe látó gép. Különvélemény egy tudóstól.

design

Filmes házak: The Ghost Writer

Publikálva:

A Szellemíró (The Ghost Writer) nem egy felejthetetlen film. Nem úgy a tengerparti ház, ahol a film néhány jelenetét forgatták.

művház

Polanski lemaradt, mint a borravaló

Publikálva:

A Szellemíró (The Ghost Writer) nem lenne rossz film, ha nem lenne hosszú, kiszámítható és elavult. A hideg, szürke képek viszont jók.

Visszaugrás a navigációra