művház

Tóth Krisztina: Akvárium (részlet)

Publikálva:

A lány, a szülei, a férje, mindenki a szeretethiányt tekinti az egyetlen megélhető állapotnak. Mire mennek a sorsfordító pillanatokkal.

art

Gigantikus trón – játék a lécekkel

Publikálva:

Szőke Gábor Miklós rendhagyó állatszobrai után megalkotta a gigantikus trónt, amelyen ülni képtelenség, de alatta el lehet sétálni.

art

Tulipános láda helyett hiper-doboz

Publikálva:

Átlényegül hiper-hulladék. Dobozból doboz, azonban lényegi változással, és az sem mindegy, hogy mit tárolsz benne.

art

Melyik a kedvenc színed?

Publikálva:

Somogyi Réka naplóját papír helyett selyemre, betűk helyett színekkel írja.

művház

Képek ideje

Publikálva:

Eljött a Képek Ideje – Temps d’Images Fesztivál! Trafó, 2010. február 7-26.

art

A festészet festője

Publikálva:

Glenn Brown fenekestül forgatja fel a kanonizált művészetet.

art

Arkhimédészi pont

Publikálva:

Csörgő Attila úgy bontja darabjaira a világot, hogy egészen furcsa dolgok derülnek ki a dolgok lényegéről. A narancshámozás visszatérő téma.

art

Vendégségben egy festő műhelyében

Publikálva:

Az Óperenciás tengeren túl már jártam, <<mert möndég szerencsém vót… mégsem vagyok “dzsugori”>>, … avagy pillanatok egy elégedett, szabad ember műhelyében.

art

Anton Corbijn – Munka

Publikálva:

Egy félénk kisfiú, hogy könnyebben közelebb kerüljön zenei idoljaihoz, elkérte apja fényképezőgépét és fotózott. Később neve részben összeforrt a Depeche Mode-dal. Ő Anton Corbijn és a képei most itt vannak Budapesten.

zöld

Critical Mass és WAMP

Publikálva:

Vasárnapra (2009.04.19-re) napsütést rendeltem és a bicikli tavaszi karbantartását. A Föld napján lesz Critical Mass és kedvenc művészpiacom is üzemel. Wampra mindig érdemes menni, csak nézelődni is, igaz most talán kicsit jobban, mert a fő téma a bicikli és a recycling.

art

Alvó titánok

Publikálva:

A képek önmagukért beszélnek. Bármit tennék hozzá csak szószátyárság lenne. Verebes Ernőnél pontosabban nem tudom megfogalmazni, micsoda érzések kavarogtak bennem Gyuri képei láttán. ” Ismerős arcot látni olyan, mint kezet mosni. … Az arc az ember kirakata. A többi bolt meg raktár. … Egy válságtörzs vagyunk.”

Visszaugrás a navigációra