pontmost

Most olvasom! – Neil Gaiman: Felkavaró tartalom

Publikálva:

Gaiman a kedvenc szerzőm, tőle még a horrort is bírom, de új novelláskötetének a címével elkeserített, először el se akartam olvasni ezeket az írásokat. Persze egyetlen Gaiman könyvet sem lehet kihagyni, és a magyarázata, hogy miért adta ezt a címet, jó és okos!

utazás

Úti cél Neil Gaiman ajánlásával: Skye szigete

Publikálva:

Elkezdtem olvasni Neil Gaiman legújabb novelláskötetét, a Felkavaró tartalmat és a bevezetőben többször előkerül Skye szigete. Muszáj volt rákeresnem és most már tudom, egyszer el fogok oda utazni.

művház

Neil Gaiman: Anansi fiúk (részlet)

Publikálva:

Kövér Charlie Nancy normális élete kizökken abban a pillanatban, ahogy apja meghal egy karaokeszínpadon Floridában. Charlie nem tudta, hogy az apja egy isten. És nem is sejtette, hogy van egy testvére. Ez a testvér most bekopogtat hozzá, hogy sokkal érdekesebbé tegye Kövér Charlie életét. És sokkal, de sokkal veszélyesebbé…

művház

Neil Gaimann: Csillagpor

Publikálva:

A Csillagpor (Stardust) tökéletes mese. Kortalanná teszi az olvasóját – egy pillanatra se éreztem, hogy én már túl öreg vagyok ilyen mulatsághoz -, ezenkívül pedig lebilincselő és humoros.

művház

Coraline és a titkos ajtó

Publikálva:

A film jobb, mint a könyv. Nekem legalábbis jobban tetszett. Persze van néhány dolog, ami a könyvben jobb volt, viszont Gaiman képzeletét Henry Selick forgatókönyvíró és rendező remekül kiszínezte. Ráadásul, a gombszemű világ nem volt olyan félelmetes, mint a képzeletemben.

művház

Neil Gaiman: Coraline

Publikálva:

Nem tartom magam nagy Neil Gaiman rajongónak, de könyvei számomra kötelező olvasmányok. Tudom, hogy sokak szerint a kötelező olvasmány legalább olyan kellemetlen, mint a bárányhimlő, de nekem inkább iránytű a könyvesboltban. A Coraline-t a megjelenés napján megvettem és azonnal olvasni kezdtem. Vékony kis könyv.

Visszaugrás a navigációra