utazás

Párizsban látni kell: Rodin múzeum

Publikálva:

Párizsban annyi mindent kell látni – főleg annak, aki elég sokat tanult franciául -, mégis amire bő 10 év távlatából is emlékszem és ahova bármikor visszamennék: a Rodin múzeum.

art

Vandal-ism: Pejac és Manet egy házfalon

Publikálva:

Semmi meglepő nincs abban, hogy Párizsban utcát neveztek el Manet-ról, az viszont sokkal szellemesebb, ahogy Pejac ötvözte a street art-ot a “múzeumi” művészettel.

utazás

Molitor: az újraéledő párizsi legenda

Publikálva:

A világon elsőként a Molitorban mutatták be a bikinit,  Yann Martel az uszoda után nevezte el főhősét Pi-nek, és napjainkban ismét régi-új fényében ragyog.

utazás

Mindennapi folyóügyek az egész világon

Publikálva:

Szokatlan kiállítás nyílt Párizsban, amelynek célja – a meghökkentésen túl -, meglehetősen profán: a helyi köztisztasági vállalat fennállásának 40. évfordulója.

utazás

Ami a Párizs útikönyvből kimaradt

Publikálva:

La Charlotte de l’Isle varázslatos csokoládézó, ahol érdemes megállni és elidőzni. Színes üzlet a Szent Lajos-sziget hófehér házai között.

art

Willy Ronis

Publikálva:

Először láttam a fotót, aztán ismertem meg a fotóst. Willy Ronis leghíresebb képe a “Provence-i akt”, amelyet feleségéről készített 1949-ben.

art

Ez az élet!?

Publikálva:

Halálábrázolás a művészetben Caravaggiótól Damien Hirstig. 

design

Folyóügyek luxus környezetben

Publikálva:

Nyilvános illemhely a város közepén, ahol a higiénia és a magas színvonalú design találkozik? Persze mindez hol máshol, mint a divat fővárosában, Párizsban. Aki ide betér, biztos, hogy egy élménnyel lesz gazdagabb.

art

Rembrandttól Vermeerig

Publikálva:

Kedvenc múzeumaim sorába vettem a Pinacothèque de Paris-t, mert méreteit tekintve nem fárasztó és igényes szépséget kínál. Jelenleg a Hollandok aranykora : Rembrandtól Vermeerig címmel látható.

art

Tiffany

Publikálva:

Retrospektív kiállítással tiszteleg Tiffany – Louis Comfort Tiffany (1848-1933) – munkássága előtt Párizs; a Színek és fény (Couleurs et Lumière) című tárlat nyílt a Luxembourg Múzeumban.

mindenség

Futottak még…

Publikálva:

Futni jó. Világméreteket öltött a rákbetegség és az ellene való küzdelem. A kettő összekapcsolható.

gardrób

colette.fr

Publikálva:

Festékszag és lanolinillat lengi be a Colette-et. Nevét a Place Colette-ről kapta, mert a tértől alig 100 méterre, a rue Saint Honoré 213 alatt található Párizs legújabb, nemzetközi dizájn üzlete.

Visszaugrás a navigációra