Ulickaját olvasni mindig élmény

Publikálva:

Mint a legtöbb válogatás kötetnek, az Elsők és utolsóknak is hullámzó a színvonala, de egybe nézve az egészet olyan igazán ulickajás.

Ljudmila Ulickaja: Elsők és utolsók (részlet)

Publikálva:

A regények után most Ulickaja válogatott elbeszélései jelentek meg. Egy-egy történet az élet szép vagy bizarr dolgairól a nap végére, elalvás előttre.

Ulickaja meséi

Publikálva:

Ulickaja ugyanazzal a szelíd komolysággal és szeretettel ír az élet dolgairól attól függetlenül, hogy a történet főszereplői megszemélyesített állatok, “regényhősök” vagy félig valós-félig képzelt személy. A Történetek állatokról és emberekről letehetetlen és sajnos túl vékony. Majd 80 oldal, 3 történet, még ha beosztással élek is, egy pillanat alatt elfogy. Részlet a könyvből… https://www.moksha.hu/

6 könyv, amely megváltoztatta az életem

Publikálva:

Kezdem azokkal, amelyek nem fértek bele a listába pedig ott lenne a helyük: Bulgakov: Mester és Margarita, Gonda István – Illés Csilla: A test a lélek színpada, George Orwell: Állatfarm, Jack Trout – Al Ries: Pozicionálás, Dave Barry: A pasik természetrajza, Polcz Alaine: Egész lényeddel, Richard Bach: Illúziók, David Gemmel: Legenda, Emile Zola: Hölgyek öröme, […]

Daniel Stein, a tolmács

Publikálva:

Azt hiszem, már a Médea és gyermekei idején megfordult a fejemben, hogy egy ilyen “fajsúlyú”, kortárs szépíró vajon ír-e a holokausztról? Papírra veti-e a maga történetét? (L.Ulickaja kikeresztelkedett zsidó.) Van-e bátorsága írni erről, tud-e újat közölni, miközben sokak számára “már annyira elcsépelt ez a téma”?

Végtelen türelmű mosoly

Publikálva:

Sorban álltam, dedikáltattam a legújabb és a kedvenc Ulickaja könyvem, és rájöttem a rövid hajú Ulickaja igazi nő. Véget ért a “Melyik a kedvenc Ulickaja könyved?” szavazás is. (Ez a bejegyzés kivontata, mert haladunk a korral, sütünk Váncza sütőporral. Fent link (mert még nem tökéletes a helyzet), kattint és bejegyzés feltárja titkát.)

Ulickaja dedikál

Publikálva:

Pénteken jelenik meg a Daniel Stein, tolmács. Ízlelgetem az idézetet a könyvből: “Én annyiszor kaptam ajándékba az életemet, hogy már nem is volt az enyém, és odaadtam. Mert már egyáltalán nem engem illetett. Értsd meg, én nem bánom, hogy szerzetesi fogadalmat tettem; igent mondtam, és Isten segedelmével életem végéig szerzetesként fogok élni.” Közben lázban égek, […]

Ulickaja

Publikálva:

Nincs mit szépíteni, transzba estem. Pár nap múlva megjelenik Ulicakaja új könyve. Tulajdonképpen már ez is elég ok lenne a boldogságra, de a ráadás, hogy a Könyvfesztivál díszvendége és dedikáltathatom a kedvenc könyvemet. Mindenképpen szeretnék menni sajtótájékoztatókra is. Nagyon kíváncsi vagyok Ljudmila Jevgenyevna Ulickajara.

Visszaugrás a navigációra