Aki a virágot szereti…

Kati

Azon sem lepődnék meg, ha Djordje Varda virágkompozíciói mellett tündéreket hallanék kacarászni.

Mi a magyar megfelelője a floral designer szónak? (Talán a virágkötő, bár a virágművészet úri huncutságaiban nem vagyok járatos. – a szerk.) Mert Európa legjobb floral designer-e kitüntetést 2009-ben Djordje Varda kapta. A 38 éves, jóképű fiatalember (bánatomra családcentrikus férj és apa) Belgrádban született, 18 évesen költözött Párizsba a családjával.

Varda

Öt évvel ezelőtt felhagyott addigi munkájával, és hirtelen indíttatástól vezérelve virágüzletet nyitott Párizs szívében. Az első hónapokban teljesen egyedül dolgozott, ahogy ő mondja, kísérletezett a virágokkal, míg végül eljutott az efféle tervezés sajátos formájához, ami ma is jellemzi és egyedivé teszi munkáját.

Varda

Varda

És aztán mint a mesékben… Megcsörrent a telefon, és a vonal túlsó végén a Ritz Hotel igazgatója mutatkozott be. Kerttervezőt kerestek, és felajánlotta neki, hogy vegyen részt a kéthónapos pályázaton, amelyen a legjobbak versenyeznek. Megnyerte. Azóta éjjelente csapatával újjávarázsolja a hotelt, így az reggelente friss virágba öltözve köszönti a vendégeit.

Varda

Elbűvölő, romantikus, friss. Mintha az élő természetet költöztetné a szobába. Mágia. Én azon sem lepődnék meg, ha tündéreket hallanék kacarászni a remekei mellett.

Varda web>>

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra