Nagyanyám beájulna: formatervezett tyúkól

Myreille

A legújabb úri muri a friss tojás, amit talpalatnyi kertekben, csodalakokban nevelt tyúkok pottyantanak. Design tyúk-ó-lak.

Falusi gyerekként nőttem fel, így nem meglepő számomra, hogy a csirkének csupán két combja van és a tyúkok a tojásokat nem papír dobozokba, hanem gondosan elrejtett fészekbe pottyantják. A városi kiskertben tartott tyúkokat azonban elkerekedett szemmel figyelem. A formatervezett csirkeólak igen szépek, azonban a friss tojás vs. tyúkszar csatát nálam nem a tojás nyerte.

A Doodlehouses tyúkoknak készült királyi villái nem csak a vidéki romantikát hivatottak erősíteni, hanem a kreativitásnak is teret engednek. (Értsd: a hófehér tyúkólat kedved szerint dekorálhatod.) A brit tervezők a brit igényeknek engedtek, mert lehetetlen tagadni, a zsebkendőnyi előkertben tartott tyúkok őrületének hazája Nagy-Britannia.

Doodlehouses

Doodlehouses

doodlehouse.co.uk>>

A Eglu névre keresztelt mobil csirkeólat az Omlet gyártja. Beszédes név, érthető üzenettel. A műanyagból készült ólhoz futtató is tartozik és 2-3 tyúk állatbarát tartását teszi lehetővé. Az ól tervezésénél elsődleges cél volt a praktikum, kis rekeszek és ajtók teszik lehetővé a tojáshoz jutást.

Eglu

omlet.us>>

Az örök kérdés, hogy a tyúk volt előbb vagy a tojás, újabb fejezetéhez ért. A Nogg csirkeól egy hatalmas tojás, ahol a tyúkok újabb tojásokat tojhatnak a reggelizők legnagyobb örömére. A cédrusfából készült monstrum úgy trónolhat a kertben, mint egy szobor. Kortárs gondolat egy kortárs őrületnek.

Nogg

nogg.co>>

Az építészeti trendeknek megfelelő Frederik Roijé tyúkóla, amely lehetőséget kínál a tyúkoknak a magánéletre és a természetközeli tojás előállításra. A Breed Retreat tyúkjai az élet császárai.

Breed Retreat/Design: Frederik Roijé

Breed Retreat/Design: Frederik Roijé

Breed Retreat/Design: Frederik Roijé

roije.com>>

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is a moksha.hu facebook közösségéhez!

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

4 hozzászólás a “Nagyanyám beájulna: formatervezett tyúkól” című cikkhez.

 1. Mami szerint:

  Nyilván nem kell azért ezt túl komolyan venni, legalábbis remélem, mert ha komolyan venném, ez is segítene meggyőzni abban, hogy a világ nem jó felé halad, pedig igyekszem optimistának maradni ezügyben. Másrészről ha komolyan venném, el kellene képzelnem ezeket a csodákat, ahogy a szépszínű tyúkvégtermék beborítja, néhol kihullott tollakkal, száraz levelekkel és némi porral tarkítva. Bocsi,, bal lábbal keltem vagy mi..

  VálaszVálasz
 2. Mami szerint:

  ..ja! És az én nagyanyám is beájulna! Emmi kislyányom?

  VálaszVálasz
 3. Gabi szerint:

  Te jóóóó ég! Az oké, hogy itt már mindent elárasztanak a “free-range” tojások, de akkor most ez milyen kategória? És igen, tényleg vannak tyúkok az előkertekben – láttam is már párat sajnos (irtózom tőlük). Ezek már nagyon happy tyúkok lesznek :)

  VálaszVálasz
 4. rozi szerint:

  Petőfi ájulna igazán be!

  ” Ej mi a kő tyúkanyó, kend! “

  VálaszVálasz

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra