Húzónyitók lélegzetelállító második élete

Myreille

Mauricio Affonso az újrahasznosítás jegyében megcsinálta az év legjobb lámpáját, ráadásul szemétből.

Személyes történelem – de talán nem csak az enyém -, hogy amikor a dobozos üdítő ritka kincsnek számított, úgy 1990 körül, akkor hetekig vártam a nagy pillanatra, amikor elfogyasztottam a “rendkívül finom és utolérhetetlen” dobozos kólát, majd a nyitókát egy nagy karikán, az üres dobozt pedig a szekrény tetején őriztem.

Ha elképzelem, hogy Mauricio Affonso mit tudna művelni a régi gyűjteménnyel, bánom, hogy jó régen a kukába került.

Mauricio Affonso több száz dobozos ital nyitókából – hivatalosabb nevén húzónyitóból – lámpaburát készített. A végeredmény kicsit a disco-gömbre emlékeztet, de annál sokkal izgalmasabb. A képeken a prototípus látható, a sorozatgyártásban csak reménykedhetünk és nem csak környezetvédelmi okok miatt.

Pop Pendant Light/Design: Mauricio Affonso

Pop Pendant Light/Design: Mauricio Affonso

Pop Pendant Light/Design: Mauricio Affonso

Mauricio Affonso web>>

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

5 hozzászólás a “Húzónyitók lélegzetelállító második élete” című cikkhez.

 1. Manéla szerint:

  Jól néznek ki. A nagyobbik lányom (15) is gyűjti ezeket a “kihúzókat”, felvarrja a bőrdzsekijére, nadrágjára, meg láncon egy kupacban hord egy csomót a nyakában.

  VálaszVálasz
 2. Évi szerint:

  Mi is gyűjtjük, tuti kijönne egy jó nagy búra belőle! :)

  VálaszVálasz
 3. Jani szerint:

  Én meg is akarom valósítani, de eddig még 110-en valahány darabom van, abból megmég nemfog összeállni:D De sebaj, úgyis menni kéne fesztiválozni, és ott majd a nagydarab rockeret letámadom és letépem a sörös dobozukról:D

  VálaszVálasz
 4. kgbman szerint:

  Nagyon pofás, anno gondolkodtam hasonlón. A kérdés csak az, hogy vajon hogyan és mivel oldotta meg a fülek egymáshoz rögzítését. Mert nekem ez okozott fejtörést. Gondolom ragasztással próbálta ő is, csak nem tudom mi lehet olyan ragasztó ami elég erős, de nem túl rideg ahhoz, hogy egyben tartsa, bírja a hőt és azt is ha izzócseréhez kézbe fogja az ember.

  VálaszVálasz
 5. szines szerint:

  @kgbman: forrasztással a hátoldalon, majd a két “felet” a tört soron összedolgozta.Gondolom felfújt egy jó nagy lufit, majd betekerte valamilyen anyaggal, majd arra műgyanta, ha megszáradt lufi kipukkaszt, és a belső oldalára a gömbnek (szétvágás után, egyébként csak igen ügyeseknek és “üvegbe hajókat” építőknek ajánlott :-) ) a belső oldalára felragasztotta tapétaragasztóval, majd óvatosan összecinelte.
  Szerintem.

  VálaszVálasz

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra