Színes ceruzák mindenek felett, mindenkor

Myreille

A színes ceruzák bűvölete egész életen át tart. Nem csak rajzhoz tökéletesek, hanem mindenféle dizájn cucchoz is.

Tudtad, hogy a színes ceruzában nincs grafit? A színes ceruza úgy készül, hogy egy nagy üstben mindenféle színező anyagokat összekevernek mindenféle titkos stabilizáló és állagjavító anyagokkal, többek között viasszal, majd a masszából egy hatalmas gép ceruzabeleket készít. A színes ceruzabélkígyókat méretre vágják és ismét viaszba mártják. A viasz szerepe, hogy a ceruzabél a papírra tapadjon.

Önmagában a ceruzabél túlságosan törékeny lenne, nehéz lenne megfogni és faragni, ezért fából “kifaragják” a fél-fél ceruzákat és gondosan kimarva a helyet a ceruzabélnek. Ezután már csak annyi történik, hogy összeragasztják a ceruzákat, külső festést kapnak, amely nagyon gyakran megegyezik a ceruzabél színével, kihegyezik a kész ceruzát és néhány másik színnel együtt dobozolják. Azonban a színes ceruzák többek, mint egyszerű rajzszerszámok.

Lauren Milroy a maradék színes ceruzákból különböző lábbeliket fabrikált. Elképesztően jó ötlet, de vajon a ceruzavégek nem fogják meg a lábat?

Pencil flip-flops/Design: Lauren Milroy

Pencil shoes/Design: Lauren Milroy

Bármilyen hihetetlen, színes ceruzából gyümölcskosár és ékszer is készíthető.

36 pencil bowl/design: Michiel Cornelissen

Maria Cristina Bellucci ceruzából készült gyűrűje

Maria Cristina Bellucci ceruzából készült gyűrűje

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is a moksha.hu Facebook közösségéhez!

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

2 hozzászólás a “Színes ceruzák mindenek felett, mindenkor” című cikkhez.

  1. lillamilla szerint:

    kíváncsi vagyok, mekkora súlya van egy ilyen ceruza-papucsnak. az első (második, lapos) képen szereplő papucshoz hasonlóm van nekem is fából és az borzasztó kényelmetlen, a papucs súlya miatt töri a lábujjam és a lábfejem a pánt. különben meg nagyon jópofa ötlet újrafelhasználni a színes cerkákat. az ékszerekért oda vagyok, kíváncsi vagyok, van-e fülbevaló vagy esetleg valami extrémebb hajba való.

    VálaszVálasz
  2. Myreille szerint:

    @lillamilla: Ah, én is mindig a fa súlya miatt mondok le a fapapucsról, pedig nagyon tetszik. Viszont a jó hír, hogy vannak fülbevalók is: http://www.moksha.hu/2009/12/szines-ceruzakrol-almodom/ :)

    VálaszVálasz

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra