term ID:
parent cat ID:15
parent cat ID 1:
post ID:23097
category_15 #fc218e

A bolyhtalanítás művészete, avagy újraéledő ruhák

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

A bolyhtalanítás művészete, avagy újraéledő ruhák

Myreille - Publikálva:

Legalább egy évtizede hasznos kütyü a háztartásunkban a ruhaborotva, amit legtöbbször ősszel használok. Megéri az árát! Felvilágosult nőnek tartom magam, aki kételkedéssel fogadja a reklámok hangzatos kijelentéseit és a csodákban is mérsékelten hisz. A ruhaborotva azonban megint meggyőzött. Fiam kedvenc sapkája az évek alatt egészen siralmas állapotba került. Persze, nem annyira, hogy ne adjam rá, de éppen annyira, hogy kacérkodtam a gondolattal, kellene neki egy újat venni. De még hasonlót se láttam. Mentő ötletként jutott eszembe a mindenes dobozon alján lapuló ruhaborotva. Az eredmény önmagáért beszél. Mintha új sapkája lenne a fiamnak, ugyanis eltűntek a használat során keletkezett bolyhok.

Munka közben. A sapka (kép szerinti) bal oldala még bolyhos, a jobb oldalát azonban már kezelésbe vettem. (Fotó: Myreille)

Olcsó, egyszerű és hatékony. Két ceruzaelemmel működik. (Fotó: Myreille)

Kötött és pamut ruhákat szoktam a ruhaborotvával bolyhtalanítani és főleg ősszel, amikor szedem elő a vastag téli holmikat, amelyeket nem árt újraéleszteni. Mindegy, hogy a kedvenc ruhádat akarod felfrissíteni vagy spórolni akarsz a ruhavásárláson, a ruhaborotva jó dolog. A legegyszerűbb és legolcsóbb ruhaborotvám van – és egyetlen gyártó sem támogatta ezt a cikket – és szerintem nem is érdemes belőle drágát beszerezni (reális ára kb. 1000 Ft), de azt mindenképpen meg kell jegyeznem, hogy amit Stefano Giovannoni művel a ruhaborotvával egyszerűen zseniális.

Piripicchio – Ruhaborotva az Alessitől/Design: Stefano Giovannoni, 2005

 

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra