term ID:
parent cat ID:15
parent cat ID 1:
post ID:22139
category_15 #fc218e

A rejtélyes nő: Moksha by Szász Károly

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

A rejtélyes nő: Moksha by Szász Károly

Myreille - Publikálva:

A nő rafinált, játékos, elbűvölő és megfejhetetlen, akárcsak a moksha.hu ihlette üvegékszer, amelyet Szász Károly tervezett és készített. A Porcelán Pasiról már sokat meséltünk. Ő az, aki megmenti a nagyi régi porcelánját és ékszert készít belőle, de fantáziát lát a kavicsokban is, és ő az, aki elkészítette a következő moksha-ékszert, amelyet ezentúl csak úgy emlegetek majd (és remélem, ti is), hogy Moksha by Szász Károly. Tulajdonképpen nem is egy ékszerről van szó, hanem rengeteg gyűrűről, amelyet összekapcsol a koncepció: A színes üvegekben a moksha színessége köszön vissza, ráadásul ezek az üvegek ennél többek: gyönyörű, régi, antik üvegek. Van olyan, amely egykoron a Mátyás-templomot díszítette majd szemét helyett Szász Károly dobozában végezte és szinte csak arra várt, hogy felfedezzük, amikor a mokshás színű üvegeket kerestük. A Moksha by Szász Károly ékszer rafináltan játékos, akárcsak a férfiak szemében a nők. A színes üveggyűrűkben ugyanis van egy buborék, amely mozog. Valamelyik szabadon, valamelyik egy pályán. Az ékszer így az állandóságon belül is változik, hol illedelmesen megbújik, hol pedig magára vonzza a figyelmet. Más arcát mutatja, ha a nő felemeli a kezét és mást, ha leengedi. Minél alaposabban fürkészed, annál jobban lenyűgöz, és minél jobban megismered, annál jobban megszereted.

Első sor, balról jobbra: Kisebb, színes üvegből készült, irányított útvonalon járó buborékos gyűrű, türkiz tárcsagyűrű, piros tárcsagyűrű. Hátsó sor, balról jobbra: Színes gyűrű, szabadon járó buborékkal, tárcsagyűrű: Moksha by Szász Károly (Fotó: Myreille)

Kisebb, színes üvegből készült, irányított útvonalon járó buborékos gyűrűk – Moksha by Szász Károly (Fotó: Myreille)

Kisebb, színes üvegből készült, irányított útvonalon járó buborékos gyűrűk, hátsó sorban két tárcsagyűrű – Moksha by Szász Károly (Fotó: Myreille)

Két tárcsagyűrű között egy narancssárga gyűrű, szabadon járó buborékkal – Moksha by Szász Károly (Fotó: Myreille)

Piros és narancssárga gyűrű, szabadon járó buborékkal – Moksha by Szász Károly (Fotó: Myreille)

Gömb gyűrűk, amelyek változtatják a színűket. A zöldek neonfényben fluoreszkálnak, a lila pedig fénytől függően hol lila, hol rózsaszín. – Moksha by Szász Károly (Fotó: Myreille)

Moksha by Szász Károly (Fotó: Myreille)

Többszörösen is rendhagyó a Moksha by Szász Károly ékszer. A technológia, amellyel az ékszerek készülnek, teljesen új és egyedi, senki más nem csinál ilyen üvegékszert, csak Szász Károly. Moksha részről pedig gyorsan megtanultuk a cinemagraph készítését – ezernyi hála és köszönet Fodor Tamásnak a segítségért -, hogy a mozgó buborékokat a legszebben tudjuk bemutatni. (Ez az első alkalom, hogy a cikk nyitóoldali képén cinemagraph látható.) De itt még nem ér véget a történet. A női lélek ennél sokkal játékosabb és kreatívabb. A színes üveg és a mozgó buborék nem elég, illetve fokozható. A tárcsagyűrű (először csak ezen a munkanéven emlegettük, de a végén ráragadt), amelyben egy körpályán halad a buborék, nem csak egy gyűrű, hanem egyben egy nyaklánc és karkötő is. Kicsit szerelni kell, hogy az ékszer megváltoztassa az alakját, de mi nők szerelni is szeretünk. (Kereket nem szívesen cserélünk az autón, de ékszert bármikor szívesen csinálunk, főleg ha csak egy csavarozásnyi változtatás szükséges.) És még itt is van ráadás: a gyűrűalapra bármikor vásárolhatsz egy másik üvegtárcsát és hangulatod szerint cserélgetheted.

Nyaklánccá fűzött tárcsagyűrű – Moksha by Szász Károly (Fotó: Myreille)

Tárcsagyűrű és tárcsás nyaklánc – Moksha by Szász Károly (Fotó: Myreille)

Tárcsagyűrűből ilyen karkötő készíthető – Moksha by Szász Károly (Fotó: Myreille)

A Moksha by Szász Károly ékszerek sohasem teljesen egyformák. A tárcsa gyűrűk mérete néhány millimétert változhat, illetve az ékszerekben úszkáló buborékok mérete is eltérő, de még az üvegek sem egyformák, mert az antik üvegek felülete négyzetcentiméterről négyzetcentiméterre változik. Árak: Kisebb, színes üvegből készült, irányított útvonalon járó buborékos gyűrűk: 4500 Ft Tárcsagyűrű: 5500 Ft (csak maga a cserélhető üvegtárcsa: 4500 Ft) Színes gyűrű, szabadon járó buborékkal: 5500 Ft Ha kérdésed van a moksha-ékszerrel kapcsolatban, vagy megtetszett valamelyik ékszer a képeken, akkor írj az ekszer@moksha.hu címre, illetve keresd munkanapokon 9:00-18:00 között Szász Károlyt a +36302522613 telefonszámon legalább 1 órával azelőtt, hogy a műhelyébe (Budapest, Ürömi utca 10.) mennél, ahol teljes valójukban is megnézheted a Moksha by Szász Károly ékszereket.

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra