A trend követi Zagabot – Interjú Szabó Gabival

Radics Rozi

A leginkább esőkabát kollekcióiról híres Zagabó az idei nyárra rafinált és nőies darabokkal rukkolt elő.
Szabó Gabi a márka motorja nagy hangsúlyt fordít az anyagok minőségére, a hordhatóságra és a kényelemre. Nem utolsó sorban pedig, Gabi ugyanolyan nagy játékos marad a tervezőasztalnál, mint a kezdetektől volt.

Zagabo 2015 tavasz-nyár Mauve

Zagabo 2015 tavasz-nyár, Mauve


Zagabo 2015 tavasz-nyár Mauve

Zagabo 2015 tavasz-nyár, Mauve


Zagabo 2015 tavasz-nyár Mauve

Zagabo 2015 tavasz-nyár, Ipsilon


Zagabo 2015 tavasz-nyár Mauve

Zagabo 2015 tavasz-nyár, Ipsilon


Mennyiben tér el az új kollekció a már megismert Zagabo vonalvezetéstől?
Néhány szezonnal ezelőtt elindult egy folyamat a tervezésemben, amellyel az addig csapongó szabásvonalaimat kezdtem letisztultabb formába vinni. A mostani mauve kollekció is beleillik ebbe. Ez nem azt jelenti, hogy eltűnt a zagabora jellemző játékosság, de sokkal finomabb lett és a részletekben rejlik. Ebben az a jó, hogy a ruha nem ad ki minden titkot magából első ránézésre, hanem több apró kis meglepetést tartogat. Éppen ezért a mauve kollekcióban a legrafináltabb részletek a hátakon találhatóak, tehát érdemes lesz egy kicsit forogni a tükör előtt. Kicsit tüzesebben meg kell ismerkedned, fel kell fedezned a darabokat, hogy minden apróságot meglelj, ami egy adott modell összképét adja.
A férfi zagabo IPSILON ezzel egyidőben most épp a másik irányba mozdult el, és egy kicsit bohémebb lett. Ez nyilván Peter Makto dj hatása is, aki a mostani férfi kollekció kiindulópontja, hiszen a neki tervezett fellépőruhákat ültettem át a szettekbe.
IMG_2934
IMG_2983
IMG_3011
Követted az idei trend diktálta divatszíneket vagy a saját fejed után mentél?
Nem akarom túlmisztifikálni a dolgot, de már többedszer fordul elő, hogy kitalálom egy kollekció színeit, majd kiderül, hogy több kiválasztottam is egybeesik a trendszínekkel. Ezzel nyilván nem azt akarom mondani, hogy a trend követi zagabot, de azt igen, hogy én sosem ragaszkodtam a trendekhez. Egyébként ezzel egyre több tervező van így. Szerintem egy kicsit kezdi is értelmét veszteni a trend kifejezés. Nekem van egy stílusom, amit tudok, hogy a törzsvevőim is szeretnek, és azt látom, hogy őket sem igazán érdeklik a trendek. Én a zagabo világához akarok hű maradni, ahhoz válogatok színeket szezonról szezonra.
Milyen anyagokat választottál és milyen formákat?
Most egy kicsit nagyobb szerepet kapott a kollekcióban a női kollekcióban az elegánsabb szatén, de továbbra is megtartottam a márkára jellemző, és a vevők által igényelt kezelhetőséget. Ezt a pamutvászonnal, a viszkózzal és a vasalást sem igénylő gyűrt batiszttal érem el. A formákat a hosszanti csíkok határozzák meg. A csíkok többféleképpen jelennek meg: anyagból képzett piékkel, több különböző színű anyagból összeálló csíkozásban vagy nagyobb, egyszínű felületek monotonitását megtörő, egyetlen, vastagabb sávban.
IMG_3092
IMG_3125
IMG_3141
IMG_3190
IMG_3392
Még több Zagabo: zagabo.com

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra