Meselány rajzai életre kelnek

N.V.K.

meselany03

„Mert mi is madarak, nyulak, és kávéfőzők vagyunk.”
Laukó Emesét kislánya változtatta Tuskecskévé. Az együtt töltött tartalmas órák, ráérős firkálgatások, bogarászások és babrálások, utánozhatatlan zsugorka-koprodukcióvá nőtték ki magukat, életre keltek és sok–sok különc és kevésbé különc nőci nyakába, ujjára, ruhájára és táskájára vándoroltak, csak úgy vonzzák a tekinteteket. Valamennyit Tuskecske neve fémjelzi. Tussal írt ékszert viselni pedig tréfás, extravagáns, kislányos, bámulatos és még sorolhatnánk.

meselany01

Tuskecske ékszer


meselany02

Tuskecske ékszer


meselany04

Tuskecske ékszer


meselany05

Tuskecske ékszer

„ Az ékszer kifejez valamit az egyéniségből is. Egyre nagyobb a kereslet a kézzel készült, különleges darabok iránt. Manapság már elvárás, hogy ne tömeggyártott tucat árut hordjunk.” – véli Emese.
Figuráit gyerekkori, kedves emlékek maradványaiból kelti életre, de nagyon sok motívumot kislánya rajzaiból emel be képvilágába. A Szecesszió buja bája, rövid, édes mesék, a népművészet kedvelt díszítőelemei ugyanúgy visszaköszönnek munkáiról, mint a hétköznapok egyszerű örömei.
Laukó Emese lelkében rengeteg gyerek és mese virgonckodik, nem beszélve a szabadjára eresztett fantáziáról, amely még nagyobb lendületet ad az alkotáshoz.
Tuskecske boltja a Meskán>>
Kapcsolódó cikkek:
Randiznál Kovács Lajossal és Lyukas Ödönnel?
Ha füledre ülnek a költők
Ne bántsd az állatokat!
Boszorkányok gyűrűi
Ékszernyi világ

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra