Meselány rajzai életre kelnek

N.V.K.

meselany03

„Mert mi is madarak, nyulak, és kávéfőzők vagyunk.”

Laukó Emesét kislánya változtatta Tuskecskévé. Az együtt töltött tartalmas órák, ráérős firkálgatások, bogarászások és babrálások, utánozhatatlan zsugorka-koprodukcióvá nőtték ki magukat, életre keltek és sok–sok különc és kevésbé különc nőci nyakába, ujjára, ruhájára és táskájára vándoroltak, csak úgy vonzzák a tekinteteket. Valamennyit Tuskecske neve fémjelzi. Tussal írt ékszert viselni pedig tréfás, extravagáns, kislányos, bámulatos és még sorolhatnánk.

meselany01

Tuskecske ékszer

meselany02

Tuskecske ékszer

meselany04

Tuskecske ékszer

meselany05

Tuskecske ékszer

„ Az ékszer kifejez valamit az egyéniségből is. Egyre nagyobb a kereslet a kézzel készült, különleges darabok iránt. Manapság már elvárás, hogy ne tömeggyártott tucat árut hordjunk.” – véli Emese.

Figuráit gyerekkori, kedves emlékek maradványaiból kelti életre, de nagyon sok motívumot kislánya rajzaiból emel be képvilágába. A Szecesszió buja bája, rövid, édes mesék, a népművészet kedvelt díszítőelemei ugyanúgy visszaköszönnek munkáiról, mint a hétköznapok egyszerű örömei.

Laukó Emese lelkében rengeteg gyerek és mese virgonckodik, nem beszélve a szabadjára eresztett fantáziáról, amely még nagyobb lendületet ad az alkotáshoz.

Tuskecske boltja a Meskán>>

Kapcsolódó cikkek:
Randiznál Kovács Lajossal és Lyukas Ödönnel?
Ha füledre ülnek a költők
Ne bántsd az állatokat!
Boszorkányok gyűrűi
Ékszernyi világ

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

4 hozzászólás a “Meselány rajzai életre kelnek” című cikkhez.

 1. Anya szerint:

  Mi ismerjük Emeskét. Munkái olyanok, mint Ő, kedves és egyedi. Irigykedve nézem, hogy megtalálta magát a kézműveskedésben! Sok időt és nyugalmat kívánok neki a munkájához!

  VálaszVálasz
 2. Colo szerint:

  Szerintem írtó jó cuccok, öröm ilyeneket viselni, tetszenek.

  VálaszVálasz
 3. Bejus szerint:

  Imádom Emese munkáit, egyszóval már régóta rajongója és tisztelője vagyok. Rengeteg szépségem van már tőle, amiket nagyon szeretek hordani. Többek közt ilyen katicás kitűzőm is van tőle! ;)

  VálaszVálasz
 4. Grossgabi szerint:

  Nekem nagyon tetszenek, olyan meseszerűek, és kedvesek!!!

  VálaszVálasz

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra