Legyél olyan vibráló, mint Frida Kahlo

Myreille

Buja és életvidám színek, nőcis virágok, pirosra lakkozott körmök. Viva la Mexico!

Frida Kahlo

Ha Mexico, élénk színek és nőiesség, akkor az első asszociáció Frida Kahlo (és a Frida című film kapcsán Salma Hayek). Zöld pirossal, kék rózsaszínnel, fekete narancssárgáva és elmaradhatatlan a virág a hajból, a nyaklánc, a sok gyűrű és karkötő. Szertelen és vibráló. Csábító és hétköznapi. A nőideál nem kifutókra formatervezett változata, hanem a női létből fakadó erő és törékenység találkozása. Frida Kahloban találkozott az akaratosság és az alázatosság, a dac és a beletörődés, a szenvedély és a hidegség, ráadásul mindezeket meg is tudta élni.

Laura Esquivel könyve a Szeress Mexikóban! pedig mindehhez hozzáteszi a női felségterület, a konyhát és a “családi tűzhelyet”. “Két helye a vágynak: asztalod és ágyad.” Minden fejezet hozzávalókkal kezdődik és egy recept köré sző történetet. “Minden nő múltja benne rejlik a receptjeiben”, vallja Laura Esquivel írónő.

Koncoljanak fel a feministák, de ételt tenni egy szívemnek kedves ember elé, legyen akár barát, akár családtag, akár szerető, vagy elcsábítani egy férfit, eredendően ősi női vágy és végeredményét tekintve boldogító.

A 2010-es nyári trendek nagyon nőiesek. A Coco Chanelről szóló film miatt őrült nagy divat a tengerészcsíkos, amely elegáns, ám hűvös, most éppen farmerrel trendi, és ugyancsak divat a buja és szertelen mexikói stílus.

Kiegészítők között válogattunk:

Monsoon

Monsoon

Monsoon

Monsoon

Monsoon

Monsoon

Monsoon

Monsoon

Monsoon

Frida>>
Monsoon web>>

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

2 hozzászólás a “Legyél olyan vibráló, mint Frida Kahlo” című cikkhez.

  1. Petra szerint:

    Az a táska szenzációs! Imádom!!!

    VálaszVálasz
  2. Heidi szerint:

    Áááá! Nagyon jók! Annyira érezni rajtuk, hogy végre itt a nyár! Nőies, vidám, kislányos, bohó, szeleburdi, bohém, művész…Egy fekete kis egyszerű ruhát is nagyszerűen feldobnak.

    VálaszVálasz

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra