Műanyag cipőt hordani sikk

Myreille

melissa_campana1

Messziről kezdem.

A minap megnéztem a Promod kirakatát. Nem az akciósat, hanem a legújabb kollekciót: klasszikus fazonú farmer, fehér, kék csíkos matrózpóló és gallér nélküli, egyszerű szabású blézer.Tavaly még furcsa lett volna, de most, hogy a moziban a Coco Chanel megy, egyáltalán nem meglepő.

A tengerészpólóról jutott eszembe a műanyag cipő. A legenda szerint egy halász viselt műanyag cipőt a Francia Riviérán, és ez 1979-ben arra inspirált egy cipészt, hogy műanyagból készítsen cipőt nőknek. A nőknek tetszett és világhírű márka  született. A Melissa-nak napjainkban neves tervezők álmodnak műanyag cipőket.

melissa_sin

Melissa - SIN


melissa_desire

Melissa - Desire


melissa_zengirl1

Melissa - Zen Girl

melissa_ultragirl

Melissa - Ultra Girl

melissa-_dragon

Melissa - VW Lady Dragon BOW

Vivienne Westwood fekete körömcipőjénél érdemes egy pillanatra megállni: a műanyag cipő azért tetszett anno a nőknek, mert gondtalanul sétálhattak a sekély tengerben, nem kellett aggódni a tengeri sünök miatt. Arra pedig gondolni se akarok, hogy mi történik a lábbal, ha egy átlagos munkanapon, úgy 10-12 órára műanyagba zárjuk.

Melissa cipők 1979 – 2009
http://www.melissaplasticdreams.com
http://www.melissaaustralia.com.au/
Persze, ha veszek egy házat a tengerparton, akkor nekem is kell egy szép műanyag cipő, kerti munkákhoz meg egy klasszikus Crocs.
A műanyag cipő őrületből a nagyok sem maradhatnak ki:

givenchy-jelly-zappos

Givenchy


givenchy-jelly-gladiator

Givenchy


chloe-jelly-sandal

Chloé


ig.0218.cash

Gucci


marcjacobs

Marc Jacobs

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra