term ID:
parent cat ID:15
parent cat ID 1:
post ID:2968
category_15 #fc218e

n a n u s h k a

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

n a n u s h k a

Kisan - Publikálva:

nanushka0 Nanushka, azaz Sándor Szandra fiatal magyar ruhatervező, a „nanushka” márka alapítója. Első kollekciójával 2006-ban robbant be a divat világába, amikor elnyerte az Év Fiatal Divattervezője díjat. Nanushkát viselni „életérzés”, egyedi stílusa az egyszerűséget és kényelmet ötvözi az aktív nő lendületével. Kollekciói egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, és Los Angeles-től Tokióig a világ számos nagyvárosában megtalálhatók. Sándor Szandra Londonban tanult divattervezést, majd miután hazajött, 2005-ben megalapította vállalkozását. A nanushka ruhák puha, kényelmes anyagokból készülnek, ugyanaz a ruha többféle anyagból és többféle színben is megtalálható. A domináns színek a fekete és a szürke, de egyre gyakoribb a lazac rózsaszín és a visszafogott pasztell árnyalatok. A stílusuk letisztult, egyszerű, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy így könnyen kombinálhatók más ruhákkal és kiegészítőkkel, meghagyva azt a szabadságot a ruha viselőjének, hogy az egyéniségét belevigye az öltözködésbe.

nanushka05

nanushka - 2006 (nani szoknya)

nanushka02

nanushka - 2009 nyár

A tervezés legfontosabb alappillérei a funkció, a kényelem, a tradíció és a játékosság összhangja. Nem ritkák a szokatlan megoldások, például pamutból készült zakók, vagy a szabadidő anyagból készült nadrágon futó népi motívumok. Sportos-játékos zsebes-kapucnis vagy nagy kivágású felsők és laza esésű, bő (betyár) nadrágok és szoknyák jellemzik. A kedvencem a 2006-os kollekcióból a „nani szoknya”, aminek szabásvonala kétoldalt hosszabb, elöl és hátul rövidebb. Laza, de nőies.
nanushka03

nanushka - 2008 nyár

nanushka04

nanushka - 2008 nyár

A ruhákra nagy a kereslet az USA-ban, a 2007/2008 őszi kollekció egy része kifejezetten az amerikai piac igényeit követi. Szandra legújabb, 2010-es kollekcióját ezekben a napokban mutatta be New York-ban a divathéten. A nanushka bemutatóterem (showroom) egy pici eldugott budai utcában van a Vár alatt, közvetlenül a műhely mellett, ahol még most is tart a korábbi kollekciók 30-50-70%-os leértékelése. Aki szereti Nansuska ruháit, az most akár féláron is hozzájuthat kedvenc darabjaihoz. Showroom: 1015, Budapest, Csónak utca 7 Boltok: Nanushka, Retrox Deluxe, Mono http://www.nanushka.hu/ http://www.facebook.com/Nanushka

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra