élni, lenni, szeretni, enni, horgolni | moksha.hu

term ID:
parent cat ID:15
parent cat ID 1:
post ID:8361
category_15 #fc218e

Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Ötvös a Falk Miksa utcában

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Ötvös a Falk Miksa utcában

Radics Rozi - Publikálva:

Ékszerek az LGT zenéjére, a piac és Peru ihletése nyomán.

A Falk Miksa utcában érdemes sétálni. Hosszan bámulni a kirakatokat. Régi idők romantikája lengi körbe az antikvitás boltokat. Hári Anikó ötvös–aranyműves aprócska ékszerüzletét is itt fedeztem fel. Különleges nyakláncai, karkötői elkápráztattak. Igaz, a Joan ékszerüzletbe lépve már a 21. században járunk, de ez semmit sem változtat azon a tényen, hogy igazi kuriózumokra bukkanhatunk. Ezek az ékszerek az LGT zenéjére születtek. Egyedi formavilágukba zárták a 70-es évek legnépszerűbb zenekarát a Loksit. Anikó Loco–Motívumok sorozata az együttes egy- egy dalszöveg részletével tiszteleg a nagy kedvenc előtt.

"Vállamra száll a hajnal, búcsúzik ő is már, álomarcú lány…"

CUSCO ezüstékszer kollekció

CUSCO ezüstékszer kollekció

A természetből, növényvilágból merített formák, alakzatok, színek szintén hangsúlyt kapnak az ötvös munkáiban, ahogyan a zamatos gyümölcsök is. Szilva, alma, körte medáljai bohókásak, elegáns blúzokkal is megállják a helyüket, de pólóval és farmernadrággal is lazán viselhetők.

Gyümülcsök a piacról...

A magyar népművészet kedvelt díszítőmotívuma a tulipán is visszaköszön nyakékeiről, medáljairól. A tulipán a 17. században bontott szirmot hazánkban. A 19. század paraszti kultúrájában a legnépszerűbb virág volt, maga mögé parancsolta a rozmaringot, rózsát és a violát. A női élet különböző szakaszait szimbolizálja. A csukott szirmú, a kislányt, a kinyílt, pedig az érett asszonyt jelképezi, az utóbbihoz társul némi erotikus töltet is. Azt azonban az olvasó fantáziájára bízom. Nyakláncként hervadhatatlan és valószínű, hogy az a hölgy is, aki viseli. Örök különlegessé ami, finom nőiességet kölcsönöz a gazdájának. Hári Anikó ötvös – aranyműves, igazságügyi ékszerszakértő – és drágakő szakértő Joan ékszerüzlet Budapest, V. ker. Falk Miksa u.14. Mobil: 06 20 9590 938 www.elegiusz.hu

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra