Surranó róka lábak – egy igazán különleges cipő

Myreille

Farkas Róbert, magyar grafikus szemet gyönyörködtető grafikája egy amerikai cipőn. Újabb bizonyíték, hogy a művészet divatos.

robicipo

Farkas Róbert (aka Astronaut) 1983-ban született Budapesten és jelenleg is a fővárosban él, de munkásságát és alkotásait nem korlátozzák országhatárok.

Már kisgyermekként szívesen rajzolt. Kezdetben autodidakta módon, később szervezett formában sajátította el a grafikusi és az animátori munkához szükséges ismereteket. Jelenleg szabadúszó grafikusként dolgozik – számos magyar televíziós műsor főcímének megálmodója –szabadidejét pedig az alkotásnak szenteli, a vízfestéktechnikát és a digitális manipulációt ötvöző alkotásokat készít.

Pár napja debütált rókás cipője, amelyet már meg is lehet vásárolni.

IMG_7093

Miért éppen cipő?

A Dottlers amerikai cég eredetileg felragasztható tetoválásokkal foglalkozott, így kerültem velük én is kapcsolatba: felkértek, hogy töltsem fel néhány munkámat az oldalra. Majd 2014. októberében belevágtak egy új projektbe, egyedi sneaker cipőket szerettek volna gyártani és ehhez a világ minden tájáról felkértek pár grafikust, hogy készítsenek illusztrációkat. Egyetlen kitétel volt: az illusztrációnak legyen valami sztorija, tehát ne legyen “öncélú”. Én kétféle cipővel pályáztam.

shoe_01_preview

shoe_02_preview

Mi volt az inspiráció?

Nagyon szeretem a vadon és erdőben élő állatokat. Gyakran rókák, farkasok, baglyok a képeim főhősei, de a sorrend fordított. Először bevillan egy kép és miközben megrajzolom, megszületik a történet. Így volt ez a cipővel is és a két változatnak összefüggő sztorija van. Egy menekülő rókáról és az őt üldöző vadászról és a kutyájáról szól. Ennek a cipőnek az volt az ötlete, hogy egy szinte lapos kúszásban settenkedő róka legyen a cipő oldalán (mintha menekülne egy vadász elől), és mindezt úgy hogyha összeilleszted a cipőket a sarkaknál, akkor kiadja a róka alakot.

IMG_7094

 

shoe_1_fox

Az első terveken a cipő orra még fehér volt. Miért lett “kavargó piros”, mint a róka bundája?

Igen, az eredeti terveket a Dottlers kicsit megbolygatta, szerették volna, ha kihasználom a cipő orrát is és nem csak az oldalára teszek mintát. Így jött az ötlet, hogy a róka bundájának textúrája tök jó lenne a cipő elejére.

Info: A Sneaky Sneaker itt megvásárolható.

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra