Vagány szandálok

Myreille

A telitalpú nyári cipő és szandál időtlen divat. Ez a fazon hasonlít legjobban az egykori kínai cipőkre – amelynek már volt sarkuk, hogy a nők szebben tipegjenek -, azonban kicsit sem idejétmúlt darabok, minden évben megújulnak. Európában a XVII. századig nem volt a cipőknek sarka, azonban ahogy a szemét ellepte az utcákat, megnövekedtek a cipősarkak és cipőtalpak. Korabeli cipők közül a híres-hírhedt kínai cipőkre hasonlítanak legjobban a telitalpú nyári lábbelik. Igaz, az akkori embereknek megvolt az a perverziója, hogy a nők lábát jó szorosan bepólyálták és picire nyomorították, így a cipők orra igen rövid volt, a nők pedig aprókat léptek, mert menni alig tudtak.
A magassarkú cipő azóta sem tartozik a legegészségesebb viseletek közé, azonban a telitalpú cipők és szandálok javára lehet írni, hogy könnyebb megtalálni bennük az egyensúlyi helyzetet, állás és járás közben is, és kevésbé balesetveszélyesek (nem akadnak be rácsba vagy úthibába),  mint a tűsarkú társaik.
A 2010-es telitalpú tavaszi/nyári szandálok nagyon színesek és őrültek, bár igen sok tervező a klasszikus szalmafonatos vagy parafa borítást választotta a sarokra. Bevállalós csajok előnyben.

Tommy Hilfiger


Tommy Hilfiger


Tommy Hilfiger


Tommy Hilfiger


UGG


Ralph Laurent


Ralph Laurent


Ralph Laurent


Moschino


Moschino


Moschino

Rock & Republic


Seychelles


Chinese Laundry


Jones New York


B. Makowsky


Nine West


Miss Sixty


Naughty Monkey


Jessica Bennett


Kate Spade


Kate Spade


Kate Spade


Anne Klein


Charles David


Jean Paul Gaultier


Giuseppe Zanotti

Nem extra márkás, nem szandál, de nyári cipő és igen vagány:

Deichmann

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra