term ID:
parent cat ID:15
parent cat ID 1:
post ID:30976
category_15 #fc218e

Vedd a nyakadba Európa egyik legszebb városát!

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Vedd a nyakadba Európa egyik legszebb városát!

Myreille - Publikálva:

budapestkendo01

Panyi Zsuzsi üvegdesigner és Borody Krisztina selyemfestő művész közös alkotása: Budapest színes térképe légiesen könnyű selyemkendőn.   Budapest fel lehet ismerni a Hősök teréről, a Széchenyi-fürdőről, a Parlamentről vagy éppen a Lánchíd kőoroszlánjairól, és a térképéről. Aki egyszer már megnézte a város térképét, többé nem felejti: jellegzetes, ahogyan a Duna kettészeli a várost, a pesti oldalon körutak ívelnek a folyóig és az utcácskák mérnöki rendezettségben sűrűsödnek, Budán pedig, mint álmos kígyók, tekerednek az utak: fel a hegyre, át a hegyek között.

budapestkendo02

Budapest selyemkendő

A térkép az utazókat ezernyi ígérettel kecsegteti, a város szerelmeseinek viszont ezernyi emléket rejt: itt volt az első albérlet, évekig ezen az útvonalon jártam, itt volt az első randim, a Jókai utcában, egyszer nagyon eltévedtem az V. kerületben, pedig ott szinte lehetetlen eltévedni, itt az a kórház, ahol a fiam született, és itt, ebben a kis cukrászdában kapni a legjobb krémest.
budapestkendo03

Budapest kendő

budapestkendo03b

Budapest kendő

A Budapest selyemkendő Panyi Zsuzsi üvegdesigner és a silk&more selyemkendőket tervező Borody Krisztina közös munkája: a hernyóselyemkendőn a város színes térképe adja a mintát.
budapestkendo04

Vedd a nyakadba Budapestet!

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra