term ID:
parent cat ID:15
parent cat ID 1:
post ID:17076
category_15 #fc218e

Vintage Playboyok és női csacskaságok a lakásboltban

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Vintage Playboyok és női csacskaságok a lakásboltban

Radics Rozi - Publikálva:

Ha még nem antik, de már elég régi, akkor vintage. Extravagáns lakásbolt csupa régi kinccsel. Talán anyukád is éppen ilyet hordott a korodban… Kertész Violette stylist-divatújságíró online vállalkozása, a Lovebug Vintage még gyerekcipőben jár, ám egyre nagyobb lépésekre szánja el magát, és megbolondítja a budapesti csajokat. Ha így halad, idővel extravagáns divatszalonná fogja magát kinőni. Vivi már tizenhat évesen a hetvenes évek ruhái után sóvárgott. A Dallas szexszimbólumai Pamela, Samantha, és Lucy Ewing ruhakölteményei sokkal nagyobb hatást gyakoroltak rá, mint a sármos jófiú, Bobby. Ahogy minden kamasz lány, ő is szenvedélyes gyűjtögető volt. Táskákból, kitűzőkből, bizsukból, és még sok egyéb kedves mütyűrből tárazott be az évek során.

Lovebug Vintage (Fotó: Farkas Évi)

Lovebug Vintage (Fotó: Farkas Évi)

Lovebug Vintage (Fotó: Farkas Évi)

Mániából Webshop? Hogy is van ez? Sokat járok külföldre. Nemcsak a bolhapiacok és a különböző ruhalelőhelyek vonzanak, de nagyon érdekel a Vintage kultusz is. Angliában és Amerikában rendkívül népszerűek a régi ruhák, tárgyak. Nem ciki anyukáink néhai trendje után bomlani. Először Angliában figyeltem fel a Vintage webshop jelenségre. Miután az évek során rengeteg különleges és régi holmit összegyűjtöttem, meg volt az árukészletem az induláshoz. Még mielőtt a felhalmozott csecsebecsék végleg kiszorítottak volna az otthonomból, beüzemeltettem a Lovebugot. Nálunk népszerű a vintage? Mitől lesz valami Vintage? Kezd egyre népszerűbbé válni. Sok lány keresi fel a Lovebugot, akik szeretnének valami olyan ékszert, vagy kiegészítőt viselni, aminek patinája és története van. Minden ruha, kiegészítő, cipő, táska vintagenak számít, ami minimum tizenöt éves. Tehát egy platformcipő a hetvenes évekből, egy flitteres pulcsi a nyolcvanas évekből éppúgy vintagenak számít, mint egy míves Art Deco bross. Azért az Art Deco meg a flitteres nyolcvanas évek nem egy súlycsoport. Persze, és az árfekvésük is teljesen más, hiszen az antiknak minősülő tárgyak legalább a nagyival egykorúak, de az igazán különlegesek még a dédinél is öregebbek. Az Art Deco brossoknak az antik kategóriában van méltó helye.

Lovebug Vintage (Fotó: Farkas Évi)

Lovebug Vintage (Fotó: Farkas Évi)

Lovebug Vintage (Fotó: Farkas Évi)

Lovebug Vintage (Fotó: Farkas Évi)

Lovebug Vintage (Fotó: Farkas Évi)

Mitől vonzó a hetvenes évek divatja? A hippi életfelfogás miatt. Ez annyiban közel áll hozzám, hogy szeretem az embereket, nyitott vagyok mindenre és mindenkire és azt hiszem eléggé békés a természetem. Különben meg egyszerűen vonzódom az extrém ruhákhoz. A szabásuk, alakjuk, mintázatuk rabul ejtett. Van ebben vicc és komolyság is. Szeretem az egyedi, izgalmas, régi darabokat, amiknek története van. Nem sokkal később begyűrűzött hozzám a nyolcvanas évek, és most már útban van a kilencvenes is! A legnagyobb dobásod mégis a lakásbolt ötlete volt. A szó szoros értelmében felidézed a hetvenes éveket. Akkoriban kényszer megoldás volt, ha anyáink valami széppel és igényessel akarták feldobni a ruhatárukat, amerikai rokonok csomagjából kerültek elő, izgalmas ruhadarabok. Inkognitóban, magánlakásokon folyt az üzletelés. Nekünk egy nagyon jó buli. Fesztelenül próbálgathatunk, cseveghetünk, forralt borozhatunk közben. Mini divatbemutatót tartunk, megtárgyaljuk kinek mi áll jól, melyik ruha olyan, mintha csak ráöntötték volna. A vásárlást összekötjük egy kis partizással is. Egyre többen fedezik fel a boltomat. Tizen- és huszonévesektől kezdve egészen a harmincas-negyvenes korosztályig, bárki, aki szereti a finom, szép és különleges dolgokat. A ruhák egy picit merészebbek, de igyekszem úgy válogatni, hogy akár az aktuális trendeknek is megfeleljenek, éppen ezért bárki könnyedén beépítheti a ruhatárába. Én se viselek folyamatosan csak vintage darabokat, de egy öv, egy táska, vagy egy nyaklánc feldob egy egyszerűbb szettet is. Természetesen a pasasokra is gondom lesz. Már tervezem a férfi cuccok beszerzését is! Vintage Playboy-okat. Lovebug Vintage>>

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra