Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Üvegbe zárt nyár: szárított paradicsom extra szűz olíva olajban

Balzsamos fügeszósz: pikáns nyári emlék

Az almavajban nincsen vaj: habkönnyű almalekvár

Kocsonyás jostalekvár – csak két hozzávaló

Gyömbéres-korianderes szilva chutney

Ecetes szilva a nagyi receptje szerint

Korianderes-fokhagymás sárgabarack chutney

A legjobb nyári kaland: csokis-rumos meggylekvár

Tavasz, nyár, ősz, chutney

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Balzsamos fügeszósz: pikáns nyári emlék

Publikálva:

Valószínűleg keveseket érint az a – problémának persze nem nevezhető – helyzet, hogy október közepén még térdig járnak a friss fügében, de mi a teendő, ha mégis ez történik?

Gyömbéres-korianderes szilva chutney

Publikálva:

A szilva chutneyban az a legjobb – azonkívül, hogy pikáns és illatos -, hogy kevés munkát igényel és bármikor isteni lakomává varázsolja a legegyszerűbb sült húst.

Ecetes szilva a nagyi receptje szerint

Publikálva:

Gyerekkorom egyik legkülönlegesebb savanyúsága az ecetes szilva volt. Imádtam, főleg a rántott hús mellé, és ez a mai napig nem változott.

Tavasz, nyár, ősz, chutney

Publikálva:

Rákaptam a chutney főzésre, a család pedig a chutney fogyasztásra. Íme négy recept meggyre, sárgabarackra, almára és szilvára. A recepteket muszáj lejegyeznem, mert jövőre elfelejtem. Azonban a chutney-nak nincs túl nagy misztériuma. Csak arra kell figyelni, hogy az édes, sós, csípős és savanyú ízek harmóniába kerüljenek a gyümölccsel és a fűszerekkel. Kóstolgatni kell és ha […]

Visszaugrás a navigációra