Mazsolás kalács cukros-szerecsendiós kéreggel Az ünnepi hangulathoz puha, karácsony-illatú kalács dukál sok mazsolával és ropogós, cukros-szerecsendiós kéreggel a tetején.
Aranygaluska rengeteg dióval és házi sodóval A kelt tésztát nem gazdagítom se tojással, se vajjal, de nem sajnálom tőle a rengeteg diót. A sodó pedig tojásból és tejből készül valódi vaníliával.
Pörkölttel töltött kelt tészta tetején sült sajttal Maradt 4 evőkanál pörkölt, és eszembe jutott London valamint a Covent Garden, ahol a járda szélén ütünk és calzone-t lettünk.
Mellékállásban istencsászárnő: fahéjas koszorú Könnyű kelt tészta ropogós, cukros-fahéjas szélekkel. Mennyei és látványos. Elkészíteni azonban roppant egyszerű.
Mézes-zabpelyhes-kakukkfüves kifli, az ellenállhatatlan Ebben az évben még nem vettünk bolti kiflit. Legújabb kedvencünk a mézes-zabpelyhes-kakukkfüves kifli lilahagymával és angolszalonnával.
Az otthon melege: kakaós csiga lépésről lépésre A kakaós csiga az én keresztem. Nincs az a mennyiség, amelyet a fiam és a férjem egy nap alatt el ne tüntetne. Amúgy hiánypótlás.
Szállodai luxus otthon: rozsos-diós pogácsakenyér Nincs benne se kakaó, se maláta, ezért hóka. Nem az optikai tuningra hajtottam! Pogácsakenyér teljes kiőrlésű rozsliszttel. Csókoltatom az angol muffint!
Mézes-rozmaringos-fehér rozslisztes kifli Pályázom a kiflik nagyasszonya címre. Fűszerekkel és lisztekkel kísérletezem. A fiam imádja a kifliket és a kifligyárat is. Vigyázat, függőséget okoz!
Édes január: vajas-mazsolás zsemle Nem tudok ráunni a vajas-mazsolás zsemlére, ha van mellé egy pohár forró kakaó. Mivel évek óta nem ettem, megpróbáltam megsütni. Isteni lett!
A házi kifligyár legjobbja: mézes-köményes kifli A család több tucat kiflit volt kénytelen megkóstolni az elmúlt hónapban, mert én egy régi ízt kerestem. Ez még mindig nem az, de nagyon jó.