A Janssons frestelse készülhet szardellával, de sprotnival szoktam készíteni. Az egyik kedvenc halas ételem.

A Janssons frestelse készülhet szardellával, de sprotnival szoktam készíteni. Az egyik kedvenc halas ételem.
Izgalmasan (és viccesen) találkozott az ázsiai és a francia konyha a pulykacomb miatt a konyhámban. A fiaim szerint mindig ilyet főzzek.
A pizza és a hamburger kombinálásával született pizzaburger egy szörnyszülött, ám a francia gratin és indiai krumpli curry találkozása maga a mennyország.
Fogalmam sincs, hogy milyen az igazi burgonyás pogácsa, de annyira jó tésztát dobtam össze, hogy muszáj feljegyeznem, mert legközelebb is ilyet akarok enni.
Csupán 3 hozzávaló és minimális munka és kész a rakott krumpli. Na jó, a hamis rakott krumpli, de ennyi csalás bármikor belefér egy sietős napon.
Mennyei halvacsora gyorsan, egyszerűen. Tányéron a Boldog Füstölt Pisztráng, a házi tartármártás, a ropogós saláta és a hagymás krumpli.
Valamelyik nap a fiam az egyik áruház hűtőpultjában talált csokis gombócot. Persze, hogy ki akarta próbálni, főztem neki.
Így etess a családoddal olyan zöldségeket, amelyeket állítólag nem szeretnek, de valójában zöldség formájukban meg se kóstolnak.
Ha Írországra gondolok, akkor eszembe jut a tenger, a smaragdzöld mezők, a kövekből rakott kerítések és a mennyei fish chowder.
Vallomás: az újhagymának csak a fehér részét esszük meg. A zöld részét viszont sajnálom kidobni, inkább krémlevest főzök belőle.
Nem szép, de finom. Olcsó, mégse szokványos. Gyorsan elkészül, laktató és a fűszerek miatt nincs hiányérzet, mert a kolbász kimarad belőle.
Csak öt hozzávaló: burgonya, szalonna, tejszín, vaj, bors és a végeredmény egy mennyei étel. Szerencsére sok előkészületet sem igényel.