Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Sütés nélkül: Könnyű krémmel és málnával rétegzett babapiskóta

Az őszi napok kedvence: Rakott kínai kel

Rakott krumpli sietősen serpenyőben

Édes élet, édes pizza: vaníliás-ananászos

Uborkaszezon: magyaros, görög és indiai

Megunhatatlan: tejfölkrémes, sárgabarackos, réteges

Hússal töltött tök, avagy a puccos tökfőzelék

Szalonnával sült cukkini fokhagymás tejföllel

Nyári álom: krémes, gyümölcsös, könnyű

Varázslat szinte semmiből: Sült túrótorta ribizli pöttyökkel

Ötcsillagos étel: túrós tészta frissen gyúrt kockatésztából

Rakott vajbab gerslivel és fokhagymás tejföllel

Rakott karalábé lusta asszony módra

Tejfölös édeskömény krémleves

Sajtos-tejfölös-fokhagymás lángos

Sajtos tészta a sütőből – nem csak lustáknak

Tejfölös töltött karalábé a sütőből

Nagyon hamis vargabéles

Többszörös bűn

Cukkinis korongok

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Az őszi napok kedvence: Rakott kínai kel

Publikálva:

A kínai kel finom, alacsony a kalóriatartalma, ugyanakor rengeteg aminosavat, folsavat, béta-karotint és C-vitamint tartalmaz. Nem puffaszt, sokáig eltartható, fogyasztható nyersen és sülve-főve is.

Rakott krumpli sietősen serpenyőben

Publikálva:

Csupán 3 hozzávaló és minimális munka és kész a rakott krumpli. Na jó, a hamis rakott krumpli, de ennyi csalás bármikor belefér egy sietős napon.

Uborkaszezon: magyaros, görög és indiai

Publikálva:

A sült csirkemell mellé háromféle saláta készült fürtös uborkából, szinte ugyanazokból a hozzávalókból, semmi munkával.

Nyári álom: krémes, gyümölcsös, könnyű

Publikálva:

Nem kell sütni, fél óra alatt elkészül, jól variálható és sohasem lehet eleget készíteni belőle. A legjobb, ami a tejföllel történhet.

Rakott karalábé lusta asszony módra

Publikálva:

A karalábé és a fasírt szerelemgyereke a sütőből. Gyorsan előkészíthető, laktató és nagyon finom. Zöldséges is, húsos is, imádjuk!

Tejfölös édeskömény krémleves

Publikálva:

Az édeskömény mindig csábít, de sohase tudom eldönteni, hogy mennyire szeretem. “Adjunk esélyt az édesköménynek” leves.

Sajtos-tejfölös-fokhagymás lángos

Publikálva:

Mi olyan család vagyunk, hogy az öcsémmel két nap eltéréssel, egymástól függetlenül képesek vagyunk lángos rendelni. Anyu pedig 20 perc alatt elkészíti.

Nagyon hamis vargabéles

Publikálva:

Az én nagymamám olyan asszony, akit majdnem ismeretlenek is képesek megállítani azért (egy receptszatír talán?), hogy elmeséljenek neki egy receptet. http://www.moksha.hu/

Többszörös bűn

Publikálva:

Azt hiszem, a hivatalos neve zöldbab, de gyerekkorom óta próbálom rendesen definiálni, hiszen ez sárga-vágott bab. (Van zöld-vágott bab is.) És akkor a legfinomabb, ha reggel szedték és délben már a lábosban fő. Szeretem belőle a főzeléket és a rakott babot is, az utóbbi viszont túl macerás, lerövidítettem, és a magyar konyhát mexikóival variáltam. Amatőr […]

Cukkinis korongok

Publikálva:

Kiderült, cukkinit olyan egyszerű nevelni, mint tyúkhurt, és az jelenti a legnagyobb problémát, hogy még kicsit le tudjuk szüretelni, mert nő, mintha húznák.

Visszaugrás a navigációra