Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Vörösboros marhapörkölt, avagy a Boeuf Bourguignon egyszerű receptje

Sült karfiol – a legjobb, ami a karfiolvirággal történhet

Indiai fűszerezésű, sütőben sült töltött paprika

Örmény mézes sütemény, avagy “Marlenka” házilag

A kert konyhája: Rozmaringos mézeskalács

Vajas-borókabogyós gomba A kert konyhájából

Kókusztejes céklacurry a sütőből – mert finom!

Zseniális sós sütemény: szezámmagos stangli

Mennyei kelt tészta tej nélkül: diós csiga

Könnyű, diós piskóta – drága nagyi után szabadon

Sütés nélkül: Könnyű krémmel és málnával rétegzett babapiskóta

Újévi lencse, avagy chilis lencse hideg téli napokra

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:
Örmény mézes sütemény, avagy "Marlenka" házilag

Örmény mézes sütemény, avagy “Marlenka” házilag

Publikálva:

A férjem egyik kedvenc süteménye a Marlenka. Megsütöttem neki a házi változatot, ami akár az eredeti is lehet, hiszen a nagyüzem előtt ez egy örmény, házi süteményként készítették.

A kert konyhája: rozmaringos mézeskalács

A kert konyhája: Rozmaringos mézeskalács

Publikálva:

Tavaly télen kifagyott a rozmaringom, de visszavágtam és késő tavasszal újra kihajtott, majd a nyáron óriási bokorrá növesztette magát. Általában sós ételekhez használom, de most kedvet kaptam egy merészebb párosításhoz.

Kókusztejben sült cékla

Kókusztejes céklacurry a sütőből – mert finom!

Publikálva:

A gyerekeimmel a szakácsművészetem beleragadt a “rizs hússal” kombóba, pedig remek ötleteim vannak és olykor meg is főzöm magamnak. Például céklából, kókusztejből és curry fűszerkeverékből…

Szezámmagos rúd

Zseniális sós sütemény: szezámmagos stangli

Publikálva:

A sós sütemények közül a sajtos-chilis rúd (stangli) nagy kedvencünk (és van hozzá bevált receptünk is), most viszont rengeteg szezámmaggal készült. – Finom lett? Nagyon!

diós csiga

Mennyei kelt tészta tej nélkül: diós csiga

Publikálva:

A gyerekeimnek rendszeresen sütök kakaós csigát, én viszont már untam, ezért diós csigát sütöttem magamnak. Rákapott az egész család. Mert aki a zserbót szereti, a diós csigát is szeretni fogja.

Visszaugrás a navigációra