A leves egész évben jó ötlet, de hideg őszi és téli napokon egyszerűen zseniális. Figyelem, kedvenc leveseim következnek!
1. Kolbászos-paprikás kukoricaleves
Kicsit mexikói, kicsit magyaros, valószínűleg mindkét nemzet séfjei, akik a konyhaművészetet magas fokon űzik, tiltakoznának ellene. Mi (és ez nem királyi többes, hanem a családra vonatkozik) imádjuk!

Fotó: Myreille
2. Lélekmelegítő vöröslencse leves hideg napokra
Vöröslencse mindig legyen a kamrapolcon vagy a kamrapolcként üzemelő fiókban. Bármilyen elcseszett napot megment. (Jó hír: nem kell annyit áztatni, mint a “rendes” lencsét.)

Fotó: Myreille
3. Csak 5 hozzávaló: Fokhagymás céklakrémleves
Állítólag hetente kellene enni céklát, mert egészséges és finom. Anyukámat mindig rá tudom beszélni egy céklakrémlevesre, a fiúkat soha.

Fotó: Myreille
4. Csak 5 hozzávaló: currys édesburgonya-krémleves
A sütőtök és a batáta ízben (és színben) nagyon egyforma. Mindkettőt szeretjük. A legegyszerűbb leves, ha hagymával puhára főzöm, majd mixelem, tejszínnel, sóval, borssal turbózom. Ezt az alapreceptet lehet tovább cizellálni különféle fűszerekkel pl. curry fűszerkeverékkel vagy gömbérrel. Gyerekek levesgyönggyel mindenféle ízesítésben megeszik.

Fotó: Myreille
5. Paradicsomleves
A fiaim kedvence, nekem a gyerekkor. Ugyanúgy főzöm, mint anyukám és nagymamám: hagymával és kevés cukorral. Persze, levesgyöngy mindenképpen kell bele.

Fotó: Myreille
6. Tárkonyos húsgombócleves
A hús nélküli, sok zöldséggel készült levesekért is rajongok, de életem férfijai (1 férj és 2 fiú) jobban díjazzák, ha valami húsféle is van a levesben.

Fotó: Myreille
7. Szeráj után szabadon: török bableves
Amíg Budapesten éltem ez volt a kedvenc levesem, amit nem én főztem. Most már én is főzöm és még mindig nagy kedvenc.

Fotó: Myreille
+ Így kell főzni a tökéletes daragaluskát!
Anyukámtól kaptam meg a receptet, aki apukám mesterszakács apukájától tanulta. A mennyekbe emeli a lassan főtt hús- vagy zöldséglevest.

Fotó: Myreille