A Kifli, amely bármikor elkészíthető

Remous

Olcsó, kiadós és bár macerásnak tűnik, nem csak konyhatündéreknek ajánlott.

A Kifli, amely bármikor előállítható. Úgy értem azért állítható elő bármikor, mert minden alkotórésze megtalálható egy átlagos konyhában. Nem kell hozzá semmi extra, ráadásul nagyon olcsó. Sós és édes változatban is készíthető, gyakorlatilag a családom minden tagja szereti, ezért lett a neve: A Kifli

A mennyiség felezhető, de nálunk , – a kamaszneveldében – nem érdemes 1 kg lisztnél kevesebbel kezdeni A Kiflit.
Először 2,5 dl tejben 1 evőkanál cukorral felfuttatok 5 dkg. élesztőt. Amíg készül 1 kg lisztet, bő 1evőkanál sóval elkeverek, aztán hozzáteszek 2 tojás sárgáját, 1,5 dl. étolajat, az élesztős tejet és még 2,5 dl-t ( tehát összesen fél liter tej kell hozzá).
Gyorsan összeáll és 6 cipót formázok belőle.

Begyújtom a sütőt ( 200-210 C°) vékonyra nyújtom a cipót és nyolcadokra vágom. Feltekerem kifliformákra és a sütőlapra készítem. 20 percig még várakoztatom őket, addig a maradék tojás fehérjével megkenem, szezámmaggal, sajttal vagy köménnyel megszórom, és apró kockára vágok 25 dkg margarint. Ezeket rárakosgatom a kiflikre és betolom a sütőbe.

Az édes változata csak annyiban különbözik, hogy lekvárral együtt tekerem fel a kifliket és durvára vágott dióval szórom meg a tetejét.

Lehet, hogy macerásnak tűnik, de tényleg könnyen nyújtható, haladós, pláne: kiadós.

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra