A legfinomabb cookie: bitang jó csokis keksz

Myreille

Ugyanannyi csoki kell hozzá, mint liszt, viszont végtelenül egyszerű elkészíteni és minden falatja a földi mennyország.

chocolatcookie01

Hozzávalók 28-30 kekszhez:
10 dkg vaj (de működik margarinnal is)
20 dkg cukor (lehet barna és kristálycukor felesben)
2 csomag vaníliás cukor
1 tojás
20 dkg liszt
csipet só
2 késhegynyi szódabikarbóna
20 dkg (sütésálló) csoki chips

A puha vajat habosra keverem a cukorral és a vaníliás cukorral. Majd belekeverem a tojást és simára keverem.

Beleöntöm a lisztet, a tetejére szórom a sót és a szódabikarbónát, majd az egészet alaposan összekeverem. Sűrű, de keverhető massza a végeredmény, amibe még a csoki chipset is belekeverem.

A sütőt 190 fokra melegítem elő (alsó, felső sütés, légkeverés).

Két kiskanállal tésztahalmokat adagolok a szabvány tepsire. 1 tepsire 9 halmot teszek egyenlő távolságra, mert terülnek. Formázni se kell, mert terülnek.

Dupla tepsivel (két tepsi volt a sütőben) 13 percig sütöttem. Mi úgy jobban szeretjük, ha aranybarnára pirul, de finom és ragacsosabb, ha csak 8-10 percig sütöm.

A legjobb amerikai keksz a sütőmből (Fotó: Myreille)

A legjobb amerikai keksz a sütőmből (Fotó: Myreille)

Semmiről ne maradj le, iratkozz fel a hírlevélre is!

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra