A legfinomabb banános sütemény

Myreille

A “banánkenyér” (Banana Bread) muffin vagy éppen egyszerű sütőformában is tökéletes, ráadásul 10 perc összedobni, 25 perc megsütni. (Nagyjából ilyen gyorsan el is fogy.)

Banános sütemény (Fotó: Myreille)

Banános sütemény (Fotó: Myreille)

Hozzávalók:
3 tojás
15 dkg cukor
1 evőkanál házi vaníliás cukor (2 zacskó vaníliás cukor)
nagy csipet só
5 dkg vaj
3 érett banán
20 dkg liszt
4 evőkanál apró szemű zabpehely
1/4 teáskanál szódabikarbóna
kb. 4 evőkanál sütés álló csokicsepp (vagy 5 dkg apróra vágott étcsoki)

A sütőt 190 C fokra előmelegítem.

A tojásokat fehéredésig keverem a cukorral és a vaníliás cukorral. Beleteszem a megolvasztott vajat, elkeverem. A banánt villával összetöröm és a tojásos-vajas-cukros alaphoz keverem. Mehet bele a só, a liszt, a zabpehely és a szódabikarbóna és az egészet alaposan elkeverem.

Kivajazott formába öntöm – lehet kenyér- vagy muffinforma, de közepes méretű sütőtál is – és a tetejét bőségesen megszórom sütésálló csokicseppel.

A sütit 25 percig sütöm légkeveréssel, alsó-felső sütésnél.

Banánkenyér muffin formában (Fotó: Myreille)

Banánkenyér muffin formában (Fotó: Myreille)

Tudom, illene megvárni, amíg kihűl, de én azonnal meg akarom kóstolni, mert már az illatától összefut a nyál a számban.

Ne maradj le semmiről, a hírlevélre is iratkozz fel!

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra