A Titkos Köret

Myreille

– Olvastad valahol ezt a köret receptet vagy te találtad ki? – szegezte nekem az uram a kérdést. Mielőtt válaszoltam volna, érdeklődtem, hogy talán nem ízlik neki, de megnyugtatott. – Meglehetősen jó.

Egyszerű ötlettel éltem, szerintem nincs benne semmi nagy trükk, de emberem annyira dicsérte és el is fogyott az utolsó morzsáig – ezért kép sem lett -, hogy muszáj lejegyeznem.

Zöldségért férfit én még nem láttam így lelkesedni.

Legalább 10 éve, hogy kaptam egy Ikeás sütőtálat. Egyértelműen a legjobban kihasználta konyhai eszközöm. Ma is ebben sült a Titkos köret.

Eredetileg tejszínben sült krumplit terveztem a tarjához, de zöldségpucolás közben szembesültem a ténnyel, vagy lemegyek a boltba krumpliért, vagy előállok egy b tervvel. Győzött a lustaság. Zsombornak amúgy is pucoltam batátát, répát, brokkolit, karfiolt, most mindegyikből kicsit többet tisztítottam.

A sütőtál aljára került a brokkolit és a karfiolt, erre jött a batáta, répa és burgonya. Megszórtam sóval és sok borssal, majd 6 gerezd fokhagymát is megpucoltam, a gerezdeket négybe-ötbe vágtam és a lyukakba szórtam. Egy kis doboz (hab)tejszínnel meglocsoltam a zöldségeket, lefedtem alufóliával, 20 percig sütöttem (a sütőm egyetlen fokozatán, ami szerintem a 4-es), trappista sajtot tettem a tetejére és további 15 percig sütöttem.

Nálam egytálételnek is tökéletes, a pasim szerint úgy csajos kaja.

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra