A tökéletes eperfagyi házilag – csak gyümölcs

Myreille

Az egyik legfinomabb fagyihoz csak két hozzávaló kell és mindenmentes, de nem ezért szeretjük, hanem azért, mert nagyon-nagyon finom.

Házi készítésű, krémes eperfagyi/Fotó: Myreille

Házi készítésű, krémes eperfagyi/Fotó: Myreille

A barátnőim rendszeresen szekálnak azzal, hogy fagyott gyümölcsöt (meg száraz kenyeret) ígérgetek nekik, ha vendégségbe jönnek hozzám. És az már túl proccnak számít, ha fagyasztott gyümölcsként emlegetem az eperfagyit. Pedig…

Csak két hozzávaló: eper és banán/Fotó: Myreille

Csak két hozzávaló: eper és banán/Fotó: Myreille

A házi banánfagyi régóta nagy kedvencünk, de idén az eperszezont és a nyarat a banán-eper fagyival startoltattuk el.

Hozzávalók:
15 dkg érett banán
15 dkg érett eper

A banánt felkarikáztam, az epret felszeleteltem, majd egy műanyag dobozban mindkettőt a fagyasztóba pakoltam. Másnap forgókéses aprítóban addig daráltam-kevertem a két fagyott gyümölcsöt, amíg krémes fagyivá nem vált.

Mindenmentes, elképesztően finom/Fotó: Myreille

Mindenmentes, elképesztően finom/Fotó: Myreille

A banán alig érezhető, csupán krémes állagot és édes ízt ad a fagyinak, az eper viszont nagyon intenzív.

Eperfagyiban eddig a “pálcikásat” szerettük a legjobban, de most a banános-epres is felkerült a kedvenceink közé.

Summary
recipe image
Recept
A tökéletes eperfagyi házilag - csak gyümölcs
Szerző
Dátum
Average Rating
41star1star1star1stargray Based on 1 Review(s)

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra