A világ legjobb sütés nélküli csokitortája

Myreille

Csokirajongók kedvence: csupán öt hozzávaló, minimális munka és máris kész a világ legcsokisabb és legjobb csokitortája. 

A világ legjobb sütés nélküli csokitortája (Fotó: Myreille)

A világ legjobb sütés nélküli csokitortája (Fotó: Myreille)

A világ legjobb csokitortája sütés nélkül készül. A tésztája ropogós, amarettos, a krém pedig selymesen csokoládés. Nem édes, nem émelyítő, hanem nagyon csokis. Egy 18 cetnis tortaformában készült csokitorta bőven elegendő 6-8 embernek is, ám azok a csokiimádók, akik repetázni is szeretnének pár óra múlva inkább 4 emberre kalkuláljanak ezzel a mennyiséggel.

A világ legjobb sütés nélküli csokitortája: ropogós, amarettos tészta és dús, selymes csokikrém (Fotó: Myreille)

A világ legjobb sütés nélküli csokitortája: ropogós, amarettos tészta és dús, selymes csokikrém (Fotó: Myreille)

Hozzávalók egy 18 centis tortaformához:
20 dkg zabkeksz
7 dkg vaj
2 evőkanbál amaretto likőr (vagy 1 evőkanál mandula aroma)
200 g étcsokoládé (50-60 % étcsoki)
2 dl habtejszín

A zabkekszet morzsává darálom robotgépben. Robotgép híján pedig zacskóba kell pakolni és sodrófával jól elverni.

A vajat megolvasztom. A kekszre locsolom a vajat és az amaretto-t, összekeverem, majd belenyomkodom a tortaformába úgy, hogy 2 centis pereme is legyen a “tésztának”. Beteszem a hűtőbe legalább 15 percre.

A tejszínt megmelegítem, de nem forralom. Forrás előtt le kell venni a tűzről. Belekeverem az összetört csokoládét, és simára, sűrűre keverem. Tulajdonképpen egy egyszerű ganache-t készítek.

Kiveszem a kekszes alapot és óvatosan beleöntöm a csokikrémet (ganache-t) és hűtőbe teszem legalább 5 órára. Ezalatt a csokikrém megszilárdul, vágható lesz, ám a selymes krémessége megmarad.

Igazán csokis! (Fotó: Myreille)

Igazán csokis! (Fotó: Myreille)

A világ legjobb sütés nélküli csokitortája: ropogós, amarettos tészta és dús, selymes csokikrém (Fotó: Myreille)

A világ legjobb sütés nélküli csokitortája: ropogós, amarettos tészta és dús, selymes csokikrém (Fotó: Myreille)

További tippek: A csokikrém turbózható kandírozott narancshéjjal vagy friss málnával, a kekszes alap pedig gazdagabb lesz darált dióval, mandulával vagy mogyoróval.

Még több receptért és friss hírekért iratkozz fel hírlevelünkre is!

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra