Ájult imám, azaz imam bayildi – húsmentes változat

Myreille

Köretnek is remek, de önmagában is tökéletes vacsora. A padlizsán, a paradicsom és a fahéj, megunhatatlan édeshármas.

ajultimam02

Ájult imám húsmentes verzió (Fotó: Myreille)

Hozzávalók:
2 fényes, feszes padlizsán
1 nagy (kb. 20 dkg) paradicsom
1 fej lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
1 pritaminpaprika (vagy piros kaliforniai paprika)

bors
fahéj
olíva olaj

A padlizsánok két végét levágom, majd hosszába kettévágom. A húsukat hosszában és keresztben is bevagdalom (kb 2×2 centis kockák lesznek a padlizsánhúsban), de nem vágom végig és nem is lyukasztom ki a padlizsánok héját.

A padlizsánokat vágott felükkel felfelé egy tepsibe teszem.

A paradicsomot meghámozom és apró kockára vágom, akárcsak a pritamin paprikát, a lilahagymát és fokhagymát. Az egészet összekeverem, meglocsolom (nagyjából) egy evőkanál olíva olajjal, sózom, borsozom és megszórom fahéjjal. A keveréket a padlizsánokra halmozom és az olajos-paradicsomleves levet is a padlizsánokra öntöm.

180 fokos sütőben 1 óráig sütöttem. Köretnek is remek, de önmagában is tökéletes vacsora.

Tipp: Amikor forró, feta sajtot lehet a tetejére morzsolni. Aki pedig ragaszkodik a húsos verzióhoz, a paradicsomos keverékbe tegyen még 10-15 dkg darált húst.

ajultimam03

Ájult imám húsmentes verzió

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra