Almás répakrémleves friss oregánóval

Myreille

Nem akartam bonyolítani a főzést, olyan levest tettem az asztalra, ami glutén- és laktózmentes, eheti a baba, a kisgyerek és a felnőtteknek is finom.

sargarepakremleves01

Almás-gyömbéres répakrémleves friss oreganóval (Fotó: Myreille)

Hozzávalók (egy kisebb hadsereg számára)
1 kg répa
1 db nagyobb paszternák(gyökér)
diónyi gyömbér
3 alma

kis csokor friss oregánó

A répát, paszternákot, almát, gyömbért meg kell pucolni, majd a répát paszternákot bő vízben felteszem főni. Háromnegyed óra múlva beleteszem a feldarabolt almát, belereszelem a gyömbért és megsózom. Főzöm legalább még fél órát, majd botmixerrel pépesítem. Teszek még bele annyi vizet, hogy sűrű, de krémleves állagú legyen. Felforralom és lehet enni.

A tetejére friss oregánó leveleket szórtam, de nem csak azért, hogy csinos legyen a tálalás, hanem a friss fűszerlevelek az utolsó hozzávaló a leveshez.

sargarepakremleves02

Almás répakrémleves friss oregánóval (Fotó: Myreille)

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra