Anya! Mi az a sampány?

Remous

Tisztességes alkoholista szülők gyermeke nem teszi fel ezt a kérdést a francia süteményeskönyv silabizálásakor, tehát csakis” jó házból ” való lehet 13 éves lányom, aki ismét remekművet alkotott. Kicsit átalakította az eredetit és teljesen egyedül.

4 tojást, 5 dkg vajat és 10 dkg cukrot habosra kevert, hozzáadott majdnem 10 dkg lisztet, fél csomag sütőport és egy púpos evőkanál kakaót. Forró sütőben megsütötte ( 180-200 fokon).
Az eredeti recept szerint 1 zacskó zselatint 3 evőkanál vízzel kell elkeverni, majd 3 dl hideg pezsgőt ( itt hangzott el az ominózus kérdés) 3 dl tejfölt 7,5 dkg porcukorral kell elkeverni és a végén 2 tojás keményre vert fehérjéjével óvatosan összedolgozni.

Eperszeletekkel dekorálta és nagyon gyorsan megettük.

A Champagne csak az az ital, amely ezen a vidéken készül. A többi borvidéken készült pezsgő pedig “habzó bor”. Mi természetesen ezzel helyettesítettük a “sampányt”.

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra