Sajtos-tejfölös-fokhagymás lángos

Myreille

Mi olyan család vagyunk, hogy az öcsémmel két nap eltéréssel, egymástól függetlenül képesek vagyunk lángos rendelni. Anyu pedig 20 perc alatt elkészíti.

Egyszerű kenyérlángos. Mondogatja nekem, amikor megjelenek a fényképezőgéppel, hogy dokumentáljam az eseményeket. Később, persze, belelendül és már fotózási instrukciókat is ad. Hős vagyok, megszereztem a receptet, amiben minden elé oda kell mondani, hogy nagyjából.

Hozzávalók:
nagyjából fél kiló liszt
nagyjából egy csomag expressz élesztő fele
egy csipet só
nagyjából két deci víz
olaj

A lisztet, az expressz élesztővel, a csipet sóval és a langyos vízzel össze kell dolgozni, majd nagyjából két evőkanál  evőkanál olajjal sima tésztává gyúrni.

Nyolc apró cipót kell formázni a tésztából és 15 percig pihentetni, majd az utolsó két percben egy nagy serpenyőben olajat kell hevíteni.

A tésztákat meg kell nyújtani, majd a forró olajban, mindkét oldalukat kisütni.

A végén mehet rá a fokhagyma, só, a tejföl és a reszelt sajt.

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

Egy hozzászólás a “Sajtos-tejfölös-fokhagymás lángos” című cikkhez.

  1. Hakkai szerint:

    Mmmmmmm… Köszi a receptet, ezt nem kell egy éjjel pihentetni :) Tényleg hős vagy!

    VálaszVálasz

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra