Az őszi napok kedvence: Rakott kínai kel

Myreille

A kínai kel finom, alacsony a kalóriatartalma, ugyanakor rengeteg aminosavat, folsavat, béta-karotint és C-vitamint tartalmaz. Nem puffaszt, sokáig eltartható, fogyasztható nyersen és sülve-főve is.

Rakott kínai kel/Fotó: Myreille

Rakott kínai kel/Fotó: Myreille

Egészen vicces történet, hogyan és miért hozott a férjem kínai kelt a boltból!

Rakott kínai kel

Hozzávalók:

1/2 kínai kel
50 dkg darált hús (lehet sertés vagy pulyka is)
1 fej vöröshagyma
1 pohár (2 dl) rizs
1 paradicsom
1/2 paprika

pirospaprika
1 nagy pohár (450g) tejföl
olaj

A hús:
A hagymát apróra vágom, kevés olajon megdinsztelem. Ráteszem a darált húst, fehéredésig kevergetve sütöm, majd sózom, megszórom pirospaprikával és felöntöm kb. 1 dl vízzel. A paprikát és a paradicsomot apróra vágom és a darált húshoz teszem és addig főzöm, amíg a hús puhára fő.

A rizs:
A rizst kétszer annyi vízben puhára főzöm. Mintha köretnek készíteném.

A kínai kel:
kb. 2 centis csíkokra vágom és NEM kell előfőzni.

Az összeállítás:
Tűzálló tál alját vékonyan kiolajozom. Beleteszem a kínai kel harmadát vegyesen veszem a zsenge leveleket és a levélszárakat, ráöntöm a rizs felét és ráteszem a hús bő harmadát. Meglocsolom 1 kanál tejföllel. Megismétlem még egyszer, de kevés kínai kel levelet és a húsból 2 evőkanálnyit meghagyok és ez lesz a 3. réteg. A tetejére tejfölt teszek.

180 fokos sütőben 35 percig sütöm. A tányéron még jár hozzá extra tejföl.

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra