Banános-fahéjas koszorú

Myreille

bananos01

Télillatú sütemény.

Nem kell ragaszkodni a koszorú formához, de a sült része a legfinomabb, ezért olyan formát célszerű választani, amely sok széllel bír. Csak széle sütőformám nincs, viszont a kapcsos tortaformámhoz volt ilyen kuglófjellegű kiegészítés.

bananos2

Hozzávalók:
3-4 érett banán (olyan, amelyiknek már barna pettyes a külseje)
20 dkg cukor
3 tojás
10 dkg vaj
30 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
csipet só
őrölt fahéj
vanília esszencia
3-4 evőkanál tejszín vagy tej

A tojásokat (sárgáját és fehérjét együtt) habosra keverem a cukorral, hozzáadom a 2 tk vanília esszenciát és az olvasztott vajat, majd a villával összetört banánt. A banánt turmixolni nem jó, nem finom, és amúgy sem baj, ha kisebb-nagyobb banándarabok lesznek a tésztában. Ezután következik a liszt, a sütőpor, a szódabikarbóna, a csipet só és az 1 tk őrölt fahéj. Általában kevés tej még kell a tésztához, hogy ne legyen túl sűrű. Tűpróbáig sütöm.

“Csokimáz”: 4 evőkanál cukrot elkeverek 2 evőkanál kakaóval, majd annyi vizet teszek hozzá, hogy el tudjam keverni, de még sűrű massza legyen. Felforralom, kis darab vajat teszek bele, majd meglocsolom vele  a kész süteményt.

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra