Banános-zabpelyhes-gyömbéres tortasüti

Myreille

Finom és laktató tortasüti, amely zabpehellyel, búzacsírával, banánnal és kókusztejjel készül. A banánkenyér lehet desszert és remek reggeli is.

zabosbanan02

Banános-zabpelyhes-gyömbéres tortasüti (Fotó: Myreille)

Hozzávalók:
3 érett, de még nem barna banán
2 tojás
15 dkg cukor
3 evőkanál (vagy 2 zacskó) vaníliás cukor
20 dkg zabpehely – apró szeműt érdemes venni
15 dkg liszt
3 evőkanál búzacsíra
1/2 teáskanál szódabikarbóna
nagy csipet fahéj
nagy csipet őrölt gyömbér
kis csipet só
400 ml kókusztej

A banánokat villával áttöröm – turmixolni tilos, mert úgy elveszik a banán remek íze – majd habosra keverem a tojással, cukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal és gyömbérrel. Beleteszem a csipet sót és utána a száraz hozzávalókat, azaz a zabpelyhet, lisztet, búzacsírát, szódabikarbónát. Összekeverem, majd az egészet fellazítom a kókusztejjel.

Tortaformába öntöm (26-28 centis formákhoz elegendő a tészta) és 180 fokot 1 óráig – tűpróbáig – sütöm. Forrón a tetejét megszórtam vaníliás porcukorral.

Vaníliás porcukor nálam úgy készül, hogy kiveszek egy evőkanálnyit  a kristálycukorból, amiben vaníliarudat tárolok és megdarálom. Nem csak trendi így vaníliás cukrot készíteni, hanem tényleg jó is, mert sütéshez is ebből a cukorból használok, sőt a reggeli főzött kakaóhoz is.

zabosbanan04

Banános-zabpelyhes-gyömbéres tortasüti (Fotó: Myreille)

Ha tetszett a recept, kattanj ránk a Facebookon is!>>>

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra